Zlatko Dalić kratko nakon velike pobjede u Kalinjingradu: ‘Igrali smo za Hrvatsku, za hrvatske branitelje…’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon teških devedesetak minuta borbe krenula je pobjedom na Svjetskom prvenstvu. Naime, Vatreni su na krilima sjajnog Luke Modrića pred desetak tisuća Hrvata iz zemlje i svijeta svladali Nigeriju 2:0 i privremeno zauzeli prvo mjesto na čelu skupine D, ispred Argentine i Islanda, koji imaju po jedan bod,. četvrti su Nigerijci s porazom i bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice, u vrijeme velikog slavlja, za HRT je izbornik Zlatko Dalić dao kratku izjavu. Pohvalio je igru igrača predvođenih kapetanom Lukom Modrićem te je rekao: ”Ovo je bila pobjeda za sve nas, za Hrvatsku, za hrvatske branitelje, vjerovao sam u igrače, vjerovao da možemo i vratilo nam se….’

Čestitke izbornika igračima…

“Čestitam igračima na pobjedi i disciplini u igri. Igrali smo za naše ljude u Hrvatskoj koji se muče i preživljavaju. Hvala našim navijačima koji su došli ovdje. Mi ćemo i dalje ćemo s ponosom igrati za Hrvatsku.’ Što se utakmice tiče, ispalo je dobro. Malo ćemo proslaviti i okrenuti se Argentini. Dalek je put do prolaska skupine, ovo je samo mali korak. Teška utakmica. Dečki su odradili dobar posao u fazi obrane. Dali smo dva gola iz prekida. Bilo je teško, Nigerija ima dobre individualce. Mi smo bili na nivou, puno smo trčali i na kraju zasluženo pobijedili”, kazao je presretni Zlatko Dalić nakon velike pobjede u  svojoj prvoj izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je prokomentirao i neke izmjene koje je napravio u drugom poluvremenu nakon što je igra Vatrenih igra pala.  Primjerice, Brozović je zamijenio Andreja Kramarića:

“Broz nam je donio mirnoću. zatvarali smo utakmicu tako da smo branili loptu. Pobornik sam zadnjeg veznog koji čuva poziciju, ali s Lukom i Raketom u sredini sam tražio i dobio protok lopte. Nedostajao je dubinski pas, Krama je čekao, ali nije dobio pravu loptu, nedostajalo mi je prodornosti Rebića i Perišića, ali oni su radili puno u fazi obrane.  Bilo bi teško da se moramo vaditi na Argentini”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.