Zlatko Dalić: ‘Moram vratiti kult reprezentacije’

Foto: HNS

Osam golova primljenih u dvije utakmice Zlatko Dalić shvatio je kao alarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vrijeme je da učinim ono što sam učinio i prije Svjetskog prvenstva. Moram vratiti kult reprezentacije, uzornu disciplinu, onu energiju i zajedništvo koje nas je krasilo tih dana. Jer ja na Euro ne namjeravam putovati da bi tamo bio puki sudionik, moj cilj je da reprezentacija još jednom bude konkurentna, da se bori za odličja, a ona danas to nije. Veliki je posao preda mnom i mojim suradnicima, težak zadatak, ali ostajem optimist. Jednom sam to učinio, znam što mi je posao”, kaže za Sportske novosti.

“Ono u Portugalu bilo je u pristupu tragično, nedopustivo je nestati s terena već nakon deset minuta utakmice. U Parizu smo bili dobri, organizirani i kompetitivni do 43. minute, kada nam je presudila naša stara boljka, ‘laganica’. Iz uvjerenja da kontroliramo igru rodi se opuštenost, samozadovoljstvo. Igrači odjednom zaborave da igraju protiv svjetskog prvaka, mlako uđu u nekoliko duela, a Francuzi nas, naravno, odmah kazne. Nije to Malta, Lihtenštajn, Andora pa da možeš mirno spustiti brzinu u niži stupanj i čekati poluvrijeme. Umjesto s vodstvom na stanku odlaziš u rezultatskom minusu, zbog čega kasnije istrčavaš u drukčijem raspoloženju. Nakon svega moram biti razočaran, teško mi se pomiriti s takvim propustima. I ne mislim se s njima pomiriti…”, pojašnjava.

“Neću nikoga preko noći otpisivati niti dopisivati krugu kandidata koji se iskristalizirao još tijekom kvalifikacija za Euro. Ono što želim jest da svaki igrač u analizi ovih utakmica pođe od sebe, neka pokuša objektivno sagledati što je pružio i što je propustio učiniti. I kada sljedeći put dobije pozivnicu, neka na okupljanje dođe milijun posto spreman”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.