Zlatko Dalić najavio pobjedu protiv Francuske: ”Ovog puta probat ćemo drugačije”

Foto: HNS

Kako smo već pisali hrvatska nogometna reprezentacija na kišom okupanom Maksimiru uspjela je nakon velike borbe u sklopu 3. kola Lige nacija svladati Švedsku 2:1. Golove za Hrvatsku, u utakmici koja bi mogla biti ključna u borbi za izuzetno značajno 3. mjesto skupine, zabili su Nikola Vlašić te Andrej Kramarić, koji, ako je vjerovati najavama iz našeg tabora, uopće nije trebao igrati večeras protiv Šveđana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su tako poslije dva teška rujanska poraza, od Portugala i Francuske, zaredali sa dvije pobjede, najprije je u St. Gallenu u prijateljskom susretu pala Švicarska, a večeras u Ligi nacija uvijek neugodna Švedska. Zlatko Dalić, ipak ima razloga za zadovoljstvo, no već u srijedu Vatreni na Maksimiru čekaju svjetske prvake, izuzetno jake Francuze, u sklopu 4. kola Lige nacije.

“Čestitam dečkima i svima onima koji su kisnuli na stadionu. Mi smo igrali odlično sat vremena, ali smo onda pali jer smo se potrošili. Moram biti zadovoljan pobjedom. Teško je bilo očekivati visoki presing cijelu utakmicu i drago mi je da smo na kraju ipak zabili i ostvarili pobjedu“, kazao je na početku tiskovne konferencije Dalić, koji je protiv Švedske krenuo bez klasičnog napadača, no prvo poluvrijeme Vatreni su briljirali.

“Htjeli smo promijeniti način igre da imamo više varijanti. Stvarali smo prostor Brekalu i Perišiću. Imali smo posjed, sakrili smo im loptu i dobro je da znamo da možemo igrati na više načina”, izjavio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić će protiv Francuske u srijedu ponovno mijenjati taktičke postavke, a zbog žutih kartona neće biti Marcela Brozovića.

“Probat ćemo drugačije protiv Francuske. Druge momčadi prate nas i mi pratimo njih. Brine me malo to što smo pali u drugom dijelu i što nismo bili dobri zadnjih pola sata.”

Hrvatska je i u četvrtoj utakmici u ovoj godini primila pogodak, što navodi na zaključak da je najveći problem Vatrenih i dalje obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Primili smo opet gol i to nam se konstantno događa. U tome je mali problem jer nas gol malo dotuče. Ipak, neću tražiti dlaku u jajetu”, poručio je Zlatko Dalić te je najavio susret protiv Francuske.

“Dolaze nam svjetski prvaci. Zadnje dvije utakmice smo izgubili 4:2, ali bili smo bolji u tim dvobojima i morat ćemo se drugačije postaviti i napraviti promjene. Vidjet ćemo sve u sljedeća dva dana”, zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.