Zlatko Dalić o povijesnoj godini hrvatskog nogometa: ‘Ponosan sam na Luku, bio je to veliki dan za sve nas’

Foto: fah

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je prije nekoliko dana dio velike FIFA-ine svečanosti proglašenja najboljih u 2018. Dalić je u Londonu bio zajedno sa svojom obitelji, suprugom Davorkom te sinom Brunom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Vatrenih nije, nažalost, proglašen najboljim trenerom godine. Bio je u vrlo jakoj konkurenciji francuskog izbornika Didiera Deschampsa i bivšeg trenera Reala, Zinedine Zidanea. Teško je u konkurenciji dvojice stručnjaka, koji su osvojili gotovo sve što su mogli ove godine, pobijediti, no, i treće mjesto za hrvatskog izbornika, za hrvatski nogomet, hrvatski sport, veliki je uspjeh.

Naime, hrvatski nogomet ipak je trijumfirao u Londonu. Luka Modrić proglašen je najboljim igračem svijeta, što niti jednom Hrvatu do sada nije uspjelo. U posljednjih nekoliko mjeseci Luka je osvojio Ligu prvaka, svjetsko srebro s reprezentacijom, izabran je za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, najboljeg igrača Europe, a sada i svijeta. Što o godini velikog trijumfa kaže Zlatko Dalić?

“Ponosan sam zbog svega što je Luka napravio, bio je to veliki dan za sve nas, za cijeli hrvatski nogomet. Uživao sam u svakom trenutku”, rekao je hrvatski izbornik po povratku iz Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetimo, u nedjelju 7. listopada bit će točno godinu dana otkako je Dalić preuzeo Vatrene. Tko je u tom trenutku, tada, kad je i Svjetsko prvenstvo izgledalo izgubljeno, mogao pomisliti da će u kratkom vremenu Vatreni doživjeti takav preporod?

Dalić o proteklih 12 mjeseci, o godini povijesnih uspjeha hrvatskoga nogometa?

“Bila je to sjajna godina, tko bi rekao lani u listopadu da ćemo igrati finale Svjetskog prvenstva. Hvala igračima koji su zaslužni za to što sam bio među najboljim trenerima na svijetu. Njihova zasluga je najveća…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je u Londonu popričao s najboljim igračem svijeta, a Hrvati imaju sreću da u vatrenom dresu igra igrač poput Modrića…

“Luka je to zaslužio, ovo je njegova godina, uzeo je sve što je mogao”, kazao je Dalić…

Hoće li Luka uzeti i Zlatnu loptu na kraju godine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Logično je da uzme Zlatnu loptu nakon svega što je napravio, vjerujem da će biti tako”, optimističan je Dalić u razgovoru za Goal.com/hr.

Zlatko Dalić ostao je uporan, i dalje ne želi pogledati cijelu snimku utakmice koju će Hrvatska dugo, dugo pamtiti. Naime, Londonu su prikazali neke dijelove sa SP-a, pa tako, naravno, i sa finala Hrvatska – Francuska 4:2. Izbornik je golove pogledao, ali…

“Golove sam vidio, ali ostajem pri tome da snimku utakmice nikad neću gledati. Jednostavno, to mi je bolno. Ne mogu gledati taj penal i sve ostalo. Pa penal nas je presjekao, a bili smo bolji…”

O teškom porazu protiv Španjolske, ali i o onome što slijedi, utakmica s Engleskom u Ligi nacija, nažalost pred praznim tribinama na Rujevici te prijateljski dvoboj protiv Jordana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije Španjolska…

“Ne treba se više puno vraćati na tu utakmicu. Moramo ići dalje, to se jednostavno dogodi. Sve što su pucali u gol, zabili su, bila je to takva večer…”

Popis za nastavak natjecanja se neće mijenjati ili možda će biti iznenađenja?

“Neće biti baš nikakvih iznenađenje na popisu, pa kod mene nikad nema iznenađenja.”

Nikola Vlašić, koji igra za CSKA u sjajnoj formi?

“Nikola je bio na mojem prvom popisu, igrao je protiv Grčke. Zna se koliko ga cijenim. Ako bude igrao standardno i pružao ovakve partije, naravno da će biti tu. Sad u listopadu će igrati za mladu reprezentaciju. Oni imaju jako važnu utakmicu, želimo da odu na Europsko prvenstvo i potreban im je, a ja isto računam na njega”, poručio je Dalić te je za kraj prokomentirao i predstojeći najveći derbi hrvatskog nogometa, Hajduk – Dinamo.

Hoće li biti na Poljudu?

“Mislim da neću biti na derbiju…”

O Nenadu Bjelici, koji s Dinamom sjajno gura na startu sezone, kako u prvenstvu tako i u Europi.

“Bjelica je napravio velike stvari vani, a i ovi rezultati pokazuju koliko je dobar trener. Dinamo je protiv Fenerbahčea izgledao doista sjajno. Nadam se da će iskoristiti ovu dobru atmosferu i napraviti dobre rezultate u Europi ove sezone”, zaključio je hrvatski izbornik uoči novih izazova hrvatske nogometne reprezentacije.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.