Janica Kostelić: Za šport osigurano 100 milijuna kuna

Foto: fah

Prvih 20 ugovora za Poziv “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport” u ukupnoj vrijednosti od 22,7 milijuna kuna potpisano je u četvrtak u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanosti potpisivanja prisustvovala je državna tajnica za šport Janica Kostelić, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te povjerenica Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen.

“Po prvi puta je šport uključen u dodjelu sredstava iz Europskog socijalnog fonda zahvaljujući odličnoj suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava, Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Izuzetno sam sretna i vjerujem da će ovaj poziv pomoći da se što više mladih i osoba s invaliditetom uključi u športske aktivnosti te da ćemo pokazati da je šport snažno sredstvo za socijalno uključivanje svih osoba u zajednicu i da šport moramo učiniti dostupnim svima bez obzira na socijalni i svaki drugi status”, rekla je prilikom dodjeljivanja ugovora državna tajnica za šport Janica Kostelić naglasivši kako je zbog velikog interesa povećana i početno definirana alokacija.

“S obzirom na veliku zainteresiranost povećava se alokacija za 100 posto odnosno sa 50 na 100 milijuna kuna”, najavila je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javni poziv “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport” pod motom “Zajedno u športu za jednakost u životu” objavljen je 8. lipnja 2018. godine, a privremeno je obustavljen 27. srpnja 2018. godine obzirom da su zaprimljeni projektni prijedlozi, u odnosu na zahtijevani iznos bespovratnih sredstava, dosegli 105% ukupno raspoloživog iznosa. Poziv će biti obustavljen do 30. listopada 2018. godine, a nakon toga će se ponovno otvoriti kada se nakon provedene dodjele sredstava odobrenim projektima utvrdi preostali iznos.

“Nadam se da će šport u sljedećem razdoblju biti uključen i u druge operativne programe kako bismo i za potrebe športa mogli iskoristiti mnoge mogućnosti koje se pružaju iskorištavanjem sredstava iz Europskih fondova”, zaključila je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.