Zlatko Kranjčar bi danas navršio 66 godina

Foto: fah

Fotografija s njegovim karakterističnim trkom i bogata biografija krase maksimirski teren na kojem rastu i stasaju novi mladi plavi naraštaji… Pločica s natpisom koji ponosno otkriva teren naziva „Zlatko Cico Kranjčar“ budi sjetu, ali i ponos kod plavoga navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezaboravni i nikad prežaljeni plavi devet, naš dragi Cico, ovoga bi utorka, 16. studenoga, navršio 66 godina.

U najdražem je klubu bio od svoje devete do 28. godine, dakle – gotovo puna dva desetljeća. Uz taj staž kasnije su se nadovezala i tri trenerska mandata na plavoj klupi. Rođen je 15. studenoga 1956. godine u Zagrebu, za Dinamo je u razdoblju od svoje premijere u prvoj momčadi u koju ga je na proljeće 1974. uveo trener Mirko Bazić do zimske pauze u sezoni 1983/’84. odigrao 301 natjecateljsku utakmicu uz 121 pogodak.

Dodamo li tome i prijateljske dvoboje, ukupna je brojka 556 odigranih utakmica i 256 golova. Dakako, i njegovu karijeru, ali i cijelu generaciju obilježila je Dinamova proljetna renesansa 1982. godine, plavi stroj koji je dojurio do nezaboravnoga naslova prvaka. Kasnije je u trenerskoj ulozi vodio maksimirski klub do dvije dvostruke krune upisavši uz to još jedan naslov prvaka, a dvaput je uveo Dinamo u skupinu Lige prvaka, objavio je GNK Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.