Šimunićeva poruka: ‘Kao što svi znaju tko je Franjo Tuđman ili Ante Gotovina, treba znati i tko je bio Zlatko Kranjčar’

Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić dao je intervju za CroatianSports, radi se o portalu hrvatskih iseljenika. Tijekom intervjua govorilo se o mnogim temama, pa tako i o Šimunićevim sjećanjima na Zlatka Cicu Kranjčara, koji je hrvatsku reprezentaciju vodio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunić, kao i mnogi drugi, ima sjajno mišljenje o bivšem izborniku, koji je prije nekoliko dana preminuo nakon borbe s teškom bolesti.

”Tragedija je što nas je tako rano napustio. Bio sam na sprovodu, vidio sam Niku i obitelj. Nažalost, to je dio života. On je bio velikan, a mlađa generacija ne zna kakav je on bio igrač. Godine 1990., kada je Hrvatska igrala prvu utakmicu protiv SAD-a, on je bio kapetan. Bilo je to opasno razdoblje, ali on se nije bojao igrati za svoju reprezentaciju. Hrabar je to potez i svima skidam kapu za to”, kazao je Josip Šimunić te je nastavio:

”Puno je ljudi stajalo i čekalo da vidi kako će se stvari razviti, ali ne i on. Naravno, ne želim time nikoga osuđivati. Bio mi je trener dvije godine i mogu reći da je sjajna osoba. Napravio je sve što može za svoju obitelj, državu, grad i Dinamo. Volio bih da mlađe generacije prouče tko je on bio.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Šimunić je zaključio u svom prepoznatljivom stilu:

”Kao što svi znaju tko je Franjo Tuđman ili Ante Gotovina, tako treba znati i tko je bio Zlatko Cico Kranjčar.”

Naravno, ovakva izjava je izazvala veliku pozornost u Srbiji, brojni Vučićevi portali, režimski tabloidi, napali su Šimunića, što zapravo nikoga ne čudi budući da Srbijom i dalje vlada velikosrpska politika, predsjednik te države je bivši učenik ratnog zločinca Vojislava Šešelja Aleksandar Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostaloga velikosrpski tabloid Kurir piše:

”SKANDALOZNA IZJAVA BIVŠEG HRVATSKOG NOGOMETAŠA! Šimunić: O njemu bi trebalo učiti mlađe generacije kao o Tuđmanu i Gotovini”, u sličnom su tonu i ostali režimski, Vučićevi, mediji u Srbiji, poput Informera te Novosti.

“SKANDALOZNA IZJAVA ŠIMUNIĆA! O njemu bi trebalo učiti kao o Tuđmanu i Gotovini”, piše velikosrpski Informer, koji nerijetko širi mržnju prema Hrvatima i Albancima, Kosovarima na svojim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”BESRAMNA IZJAVA BIVŠEG HRVATSKOG NOGOMETAŠA! Šimunić: O njemu bi trebalo učiti mlađe generacije kao o Tuđmanu i Gotovini”, pišu Novosti, koje su također zrcalo velikosrpskog režima koji vlada tom državom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.