Zlatna pirueta: Bivša svjetska i europska prvakinja, Talijanka Carolina Kostner na sjajan se način vratila u Zagrebu

Foto: fah

Bivša svjetska i europska prvakinja, Talijanka Carolina Kostner na sjajan se način, nakon dvije i pol godine nenastupanja, vratila svjetskom klizanju u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S velikih 69,95 bodova Kostener je povela nakon kratkog programa na 49. Zlatnoj pirueti Zagreba iza sebe ostavivši Amerikanku Amber Glenn (67,93) i Ruskinju Alenu Leonovu (64,18).

Foto: fah

“Ne čini mi se kao da je ovo povratak nego kao da sam samo nastavila ići naprijed. Da, nije me bilo dugo, ali toliko toga sam naučila u zadnje 2,5 godine kroz studij umjetnosti, ples, konačno sam živjela kao svaka „normalna“ osoba. A onda sam pronašla snagu i rekla si ‘pokušaj, iskoristi sve ovo novo što si naučila s tehnikom, skokovima’. Pokušaj još jednom. Cijeli taj povratak predstavljao je za mene veliki izazov s puno suza, ali na kraju sam našla hrabrosti i rekla ‘da'”, rekla je nakon sjajnog nastupa u Ledenoj Carolina.
“Zašto sam izabrala Zagreb? Možda je slučajnost, ali duboko vjerujem u prethodna iskustva i u to da i tijelo i um pamte, posebno dobre trenutke. Čim sam jučer stala na led, sve mi se vratilo. Zagreb za mene nosi mnoge divne uspomene, tu sam dva puta postala europska prvakinja”.
Ledena je danas postala potpuno talijanska, jer i plesni par Charlene Guignard i Marco Fabbri poveli u kratkom plesu (72,46), baš kao i sportski par Nicole Della Monica i Matteo Guarise (64,54). Prvi put u Ledenoj nastupili su i naši Lana Petranović i Antonio Souza koji su trenutačno na iznenađujućem petom mjestu

Rezultati
Klizačice – kratki program
1. Carolina Kostner (Italija) 69,95
2. Amber Glenn (SAD) 67,93
3. Alena Leonova (Rusija) 64,93
4. Aleksandra Avstrijskaja (Rusija) 63,66
5. Jelizaveta Tuktamiševa (Rusija) 63,01

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.