Zlatna Sandra Perković ‘naklonila’ se Janici Kostelić: ‘Lijepo je kad vas dođe bodriti najbolja hrvatska sportašica svih vremena’

Foto: fah

Jedna od najboljih hrvatskih sportašica svih vremena Sandra Perković osvojila je drugo svjetsko zlato na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu. Sandra je suvereno vladala svojom disciplinom te konkurenciji nije dala niti malo šanse. Kako smo već pisali Sandra se kasno sinoć vratila u glavni grad Hrvatske Zagreb te je još jednom izjavom pokazala koliko je velika sportašica, koliko cijeni one koji su prethodili njoj i koji su prije nje pronijeli diljem svijeta slavu hrvatskoga sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odmah da da kažem, nije bilo suza. Ovo je moj stadion. Tu sam osvojila olimpijsko i sada svjetsko zlato. Došla sam prilično motivirana i znala sam da sam spremna za velike stvari. Imala sam osjećaj da me nitko ne može pobijediti. Znala sam da početnih 69,30 metara nije sto posto dovoljno za zlato jer sam samo čekala da neka od cura baci oko tog mog rezultata. I bila sam u pravu. Australka Stevens, svjetska prvakinja iz 2009. godine, dizala se iz serije u seriju. No moja dva hica preko 70 metara bila su nedostižna …”, rekla je po povratku u domovinu Sandra Perković, koja je medalju poklonila pokojnom Ivanu Ivančiću, koji ju je duže vrijeme trenirao te baki Ruži, koja također više nije među nama.

“Nikad u životu nisam imala ovako jako natjecanje kao u Londonu. Svi moji hici bili su na granici 70 metara. Ispada da nikad lakše nisam osvojila svjetski naslov. Nikad manje nisam nervirala mamu. Što se tiče rekorda svjetskih prvenstava, u ovom trenutku još nisam spremna, ali doći će i to za dvije godine“, poručila je Sandra.  Na pitanje novinara kako se osjećala kad je shvatila da ju je s tribina pratila velika Janica Kostelića Sandra Perković je rekla: “Lijepo je da me došla bodriti najbolja hrvatska sportašica svih vremena…”

S obzirom na negativnu medijsku kampanju s kojom se legendarna Janica suočila, a koja je rezultirala primitivnim napadima huligana na nju, poruka Sandre Perković, na neki način i potpora, pravo je osvježenje. Naravno, Janica je višestruka osvajačica olimpijskih i svjetskih medalja, uvjerljivo najtrofejnija hrvatska sportašica u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Sandra Perković pobijedila je u Londonu s hicem 70,31 metar i tako postala tek četvrta diskašica koja je na svjetskim prvenstvima prebacila preko 70 metara

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.