Zlatni hrvatski par: ‘Bila je to sjajna pobjeda, igrali smo protiv snažne momčadi’

epa09619745 Nikola Mektic (L) and Mate Pavic (R) of Croatia in action during their doubles tennis match against Novak Djokovic and Filip Krajinovic of Serbia during the semi final Davis Cup tie between Serbia and Croatia held at Madrid Arena tennis complex in Madrid, central Spain, 03 December 2021. EPA/JUANJO MARTIN

Najbolji par svijeta, kojeg čine Mate Pavić i Nikola Mektić, osvojio je odlučujući poen u polufinalu Davis Cupa za Hrvatsku protiv Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bila je to sjajna pobjeda, igrali smo protiv snažne momčadi. Novak je najbolji tenisač na svijetu, teško ih je pobijediti, odigrali smo odličan meč. Od grupne faze preko četvrtfinala do finala, igrali smo sjajne dvoboje. Od Borne preko Marina, igrali smo i sjajne parove. Spremni smo za finale, rekao je Mate Pavić na terenu nakon meča.

Istog je razmišljanja i njegov partner Nikola Mektić.

– Bilo je teško, sjajno su servirali na početku. Novak je pokazao da je broj jedan u pojedinačnoj konkurenciji, ali srećom nismo igrali taj sport. Igrali smo sport s četiri tenisača na terenu, odigrali smo fantastično od početka. Uspjeli smo ih slomiti krajem prvog seta, a u drugom setu smo iskoristili pad u njihovoj igri i jako smo sretni, ustvrdio je Mektić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u finalu Davis Cupa igrati protiv boljeg iz susreta Rusije i Njemačke, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.