Znatne promjene u Ligi prvaka i kako će se to odraziti na hrvatske klubove?

Foto: fah

I nogometna Liga prvaka se mijenja. Za početak termini. Naime, ljubitelji nogometa diljem Europe navikli su na termin Lige prvaka od 20:45 sati, međutim, od iduće sezone najelitniju nogometnu ligu na svijetu gledat ćemo u dva termina od od 18:55 i 21 sat. Objavila je to i UEFA danas, tako da se radi o službenoj informaciji.  Postoji i izuzetak, naime, pravilo se ne odnosi na Rusiju te Kazahstan gdje će i dalje utakmice započinjati od 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima i nekih promjena kad je u pitanju broj klubova koji će se izravno plasirati u Ligu prvaka, tako će umjesto dosadašnja 22 kluba izravan plasman izboriti njih 26.  Četiri izravna predstavnika imat će Španjolska, Njemačka, Engleska i Italija te po dva Francuska i Rusija,  jednog Portugal, Ukrajina, Belgija i Turska.

Kako se vidi hrvatski predstavnik i dalje će se morati boriti za elitni nogometni razred kroz teške kvalifikacije.  Dva kluba u pretkolima Lige prvaka za Hrvatsku još uvijek ostaju san. Naime, hrvatski će predstavnik od iduće sezone krenuti od drugog pretkola.

Nova šansa i nakon početnog poraza…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispadanje u drugom pretkolu neće značiti i automatski oproštaj od Europe, već će momčad koja u tom rangu ispadne nastaviti europski put kroz kvalifikacije za Europsku ligu.  Ispadanje u posljednjem pretkolu Lige prvaka, kao i do sada, nosi izravan plasman u grupnu fazu Europske lige.

Kako UEFA gleda na uvođenje video tehnologije na utakmicama europskih kupova?

”Navijači vide VAR, ali nitko ne zna kako to funkcionira. Mi ga sigurno nećemo upotrebljavati sljedeće sezone u Ligi prvaka. Za mene je to dobar projekt, ali nećemo žuriti s njegovom upotrebom”, bio je jasan predsjednik UEFA-e  Aleksander Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.