ZOI 2018: Olimpijska baklja u rukama organizatora

Foto: fah

Predsjednik Grčkog olimpijskog odbora Spyros Capralos je u utorak na svečanosti na Panathenaic stadionu u Ateni, gdje su 1896. godine organizirane prve moderne olimpijske igre, predao olimpijsku baklju predsjedniku Organizacijskog odbora Zimskih igara Pyeongchang Lee Hee-beom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tjedan dana dugog putovanja po Grčkoj i noćenja na Akropoli, plamen koji je zapaljen u drevnoj Olimpiji, do stadiona je donio južnokorejski osvajač zlatne olimpijske medalje u brzom klizanju Kim Ki-hoon.

“Sremni smo za dobrodošlicu svijetu u Pjongčangu”, izjavio je direktor Igara Lee Hee-beom. “Pjongčang 2018. će biti olimpijske igre mira i sklada.”

Zimske olimpijske igre održavaju se od 9. do 25. veljače u skijalištu Pjongčang, 80 kilometara od utvrđene granice sa Sjevernom Korejom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je predan u Ateni, plamen bi trebao stići u Južnu Koreju 1. studenog i tada kreće na 2.018 km dugačak put po zemlji prije svečanosti otvaranja 9. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.