Zoran Mamić zadovoljan, ali upozorava da se momčad mora osloboditi grča

Trener Dinama Zoran Mamić bio je zadovoljan nako pobjede 1-0 u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka u srijedu u gostima kod danskog Aalborga. No, dodao je da mora pronaći način da momčad oslobodi grča kakav su imali u prvom poluvremenu, objavljeno je na internetskom portalu Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljan sam pobjedom, ali imam pomiješane osjećaje. Najvažnija stvar koju moramo dešifrirati je kako osloboditi momčad pritiska. Takav grč kakav smo imali u prvom poluvremenu je nemoguć. Igrači koji su takvi tehničari griješe u predaji, treba im puno dodira da smire loptu i slično. To je pravi upitnik za nas koji vodimo momčad”, rekao je trener nakon utakmice.

Dinamo je u prvom poluvremenu bio bezopasan, dok su Danci imali jednu stopostotnu priliku, te nekoliko poluprilika. Ipak, u 49. minuti Brozović je odličnim udarcem sa 16 metara iskosa pogodio za pobjedu Dinama. Uzvrat je za tjedan dana u Zagrebu.

“Jako sam sretan reakcijom u nastavku nakon što smo popričali na poluvremenu. Na koncu je pobjeda mogla biti i uvjerljivija, sa četiri razlike, ali taj grč i nedostatak mirnoće u završnici nas je koštao. Ne znam što je tome razlog, možda važnost utakmice. No, čim prije to riješimo bit ćemo puno bolji. Naravno, treba naglasiti da se u nogometu pita i protivnika, a mi smo dobili jako dobru momčad koja dugo igra zajedno, imaju puno uigranih stvari i morat ćemo se jako pomučiti u Zagrebu da bi prošli u play-off. Mislim da je ovo odlična pozivnica navijačima da nas dođu bodriti jer će nam trebati njihova podrška. Ova momčad zaslužuje podršku i čeka nas još težak posao da osiguramo europsku jesen”, izjavio je Zoran Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.