Zorko: Naše autoceste su kod svakog derbija kao u Mad Maxu

Foto: snimka zaslona

Masovnu tučnjavu navijača i policije, koja se dogodila sinoć kod odmorišta Desinec na autocesti Zagreb – Split, nakon utakmice Dinama i Hajduka, a zbog koje je do jutra bio zatvoren promet na A1, prokomentirao je Mario Zorko u Studiju 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je možda sad samo eruptiralo nakon posljednje utakmice i posljednjeg derbija, ali treba biti realan, nama su na svaki dan derbija, svejedno Dinamo – Hajduk, Hajduk – Dinamo, Dinamo – Rijeka i tako dalje, autoceste kao u Mad Maxu. Policija tu radi maksimalan posao da u oba smjera mora osiguravati sva stajališta. Ljudi već znaju da u dane takvih utakmice se nije Najpoželjnije naći na autocesti, rekao je Zorko i nastavio:

– Ovo noćas je sigurno eruptiralo jer dvjema tisućama pripadnika Torcide nije bio dopušten ulazak na tribinu zbog odluke uprave Dinama da ih ne pusti jer nisu ispoštovali pravila oko unošenja transparenata, bubnjeva i megafona. E sad, tko je taj koji odlučuje koji su transparenti primjereni, a koji nisu? To je sigurno i odmazda DInama za ono što se dogodilo na prošlom derbiju, u prosincu prošle godine, kad su navijači Hajduka preko cijele južne tribine istaknuli veliki transparent s natpisom “Mrzim Dinamo”. Sad su tražili neka pravila, a naravno da to navijači nisu ispoštovali. No sad se postavlja pitanje što je prihvatljivo, a što ne. Oni koji stalno hvale navijače, koreografiju, bakljadu, onda moraJU prihvatiti i ovaj dio, jer i neredi su dio navijačkih skupina. To je dio navijačkog folklora, ne možemo zatvarati oči i čuditi se tome. I jučer je policija uoči početka detbija rekla da je osujetila planove na sjevernoj tribini, kaže Zorko i zaključuje:

– Odgovornost je najviše na upravama klubova!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.