Zorko o Čačićevoj postavi i Dalićevim izazovima

Foto: snimka zaslona

Mario Zorko prokomentirao je na HRT-u jučerašnji poraz Dinama u Salzburgu, Čačićeve kadrovske izbore i nedavanje prilike mladim igračima, potrebu Zlatka Dalića za Josipom Mišićem kao zamjenom za Brozovića, ali i učinak hrvatskog reprezentativca Luke Sučića u redovima domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Dinamo išao prezatvoreno, slaže li se Zorko s kritikom Josipa Drmića?

– Ne bih rekao da je Drmić to ciljano kritizirao. On je poznat kao ultimativni profesionalac, takav je bio u Rijeci, takav je bio i u švicarskoj reprezntaciji. On voli reći ono što misli i pozitivno utjecati na momčad. Mislim da je to rekao jer misli isto kao i svi navijači Dinama, da Dinamo može bolje. No ući u utakmicu sa sedam defenzivno orijentiranih igrača plus golman, to ne ostavlja neke opcije za napad.

U Salzburgu igra puno mladih igrača, a u Dinamu mladi uglavnom sjede na klupi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Salzburg je prava U-21 momčad, razvojna momčad. Meni je žao što ne igraju potvrđeni igrači, to je sigurno Drmić, to je znalac Bočkaj, to je i mladi Baturina. Da je Baturina u Salzburgu, imao bi ulogu sličnu Sučiću i bio bi jedan od glavnih zamašnjaka Salzburga, dok bi Sučić u Dinamu skupljao minutu po minutu, kaže Zorko i zaključuje:

– Dinamo je kvalitetnija momčad od Salzburga, iako je Salzburg nominalno skuplji, no to je zato što ima prikupljene mlade igrače iz cijelog svijeta. Postavio bih pitanje zašto je Dinamo energetski i trkački inferioran ostalim momčadima u Ligi prvaka. Dinamo pobjeđuje na pojedinačnu kvalitetu u HNL-u, no za Europu to nije dovoljno. U sinoćnjoj utakmici pet igrača Salzburga pretrčalo je više od 11 km, a na Dinamovoj strani nitko nije bio na toj razini, a najviše je pretrčao najstariji, Ademi.

Što misli o Sučiću, je li  izbornik Zlatko Dalić u njemu pronašao važno rješenje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Utakmica je sigurno bila korisna Daliću, Luka Sučić se potvrđuje u Ligi prvaka i može biti među 26 putnika na SP, mi trebamo takvog igrača. Dobio je i dio odgovora tko mu treba ili ne treba iz Dinama. Livaković i Josip Šutalo su neupitni, no reprezentaciji treba i igrač kao Josip Mišić, pokazalo se s ozljedom Brozovića da drugog takvog igrača nemamo. Mišić je protiv Salzburga bio najbolji Dinamov pojedinac. Treba pokrenuti i razgovore oko Roberta Ljubičića, koji još nema hrvatsku putovnicu.

Može li Dinamo u uzvratu svladati Salzburg?

– Dinamu sad igra samo pobjeda nad Salzburgom, to je najbitnija utakmica i to otvara vrata europskog proljeća. Šteta što Dinamo nije kapitalizirao sjajan start protiv Chelseaja i sad mora sa zadnjeg mjesta loviti vlak za proljeće, zaključio je Zorko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.