Zubčić: Nadam se da ću skupiti još postolja u Adelbodenu

Foto: snimka zaslona

Filip Zubčić ušao je u 2024. godinu nastavivši sjajnu veleslalomsku seriju. Nakon četvrtog mjesta u Val d’Isereu i drugog u Alta Badiji, danas ponovno postolje, treće mjesto u Adelbodenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stvarno sam jako sretan. Nakon onog prvog lošeg laufa, uspio sam se skockati i odraditi odličan drugi lauf. Opet smo na postolju, to je u biti najvažnije. Skijanje nije bilo na nivou, to je u biti realna činjenica, međutim dobro je da i s takvim skijanjem možemo biti na postolju. To je super. Trebam se dobro odmoriti i pripremiti za sutrašnju slalomsku utrku. Nemam previše vremena. Sutra će opet biti pravi zimski uvjeti i to me veseli. Dobro se skijamo i dečki i ja te se nadam da ćemo napraviti odlične rezultate, kao i cure u Kranjskoj Gori.

Teška utrka, loši uvjeti i vrijeme, snijeg i kiša. Danas je bilo tako od ranog jutra, otkazano je zagrijavanje, start je spušten niže.

– Da, bilo je tu nekih promjena ujutro. Zagrijavanje je stvarno bilo loše, tako da nisam se ni previše skijao. Start su spustili niže dolje, ja baš nisam bio sretan s obzirom na to da je gornji dio bio isto u redu. Međutim, tako je kako je, nisam se dobro adaptirao prvi lauf. Nekako sam možda premalo napao ovu zadnju strminu, ali uspio sam skroz dobro odraditi drugi lauf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, pozicija nije bila loša za napad. Imao je svega 50 stotinki iza drugoga.

– To je bilo dobro što sam u biti malo kasnio za drugim, a startao sam 10 pozicija bolje od njega. Znao sam da je sve moguće ako uđem prvi u cilj i lijepo je bilo kada sam ušao prvi u cilj, sjesti se na stolicu i čekati ekipu.

Je li vjerovao da može do postolja?

– Kad sam ušao u cilj, bio sam sretan jer sam prvi, ali nisam razmišljao mogu li do postolja jer sam ušao samo s 12 stotinki prednosti. Međutim, kako su ljudi dolazili u cilj, postalo je sve realnije da mogu na postolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adelboden je očito njegovo skijalište. Sjajna serija, već imaš tri druga mjesta, a danas treće.

– Sretan sam da sam skupio već četiri postolja ovdje. Klasični veleslalom gdje su pobjeđivali najbolji veleslalomaši. Nadam se da će ih biti još, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.