Zubčić nakon nastupa u veleslalomu: Ovo je velika šamarčina

zubčić
Foto: snimka zaslona

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić nije uspio doći do medalje na današnjoj utrci muškog veleslaloma. Filip je loše odvozio prvu vožnju, a u drugoj je napredovao svega pet pozicija te zauzeo 10. mjesto s zaostatkom +2,74 za novim olimpijskim pobjednikom Odermattom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedino što je bilo bolje u drugoj vožnji je to što nisam skijao kao kukavica. Prvi lauf sam gornji dio odskijao tako loše da su od mene bolji bili neki skijaši koji ne voze svjetski kup uopće. Da sam pao na bok bio bih brži. Drugi lauf sam bolje odskijao, nisam bio pretjerano brz, ali je bilo života u tom skijanju, rekao je Zubčić nakon druge vožnje.

Filip naglašava kako je vjerovao da može do boljeg rezultata nakon prve vožnje:

– Ja nisam izgubio nadu prije drugog laufa, ja sam uvijek borben i uvijek se borim do kraja. Nisam išao odraditi drugi lauf jer moram, išao sam se boriti za medalju, ali nisam uspio. Mogu pasti još sto puta, ali ja ću se vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je bila staza?

– Mogu reći da mi gornji dio staze ne odgovara, nisam našao pravi ritam, srednji i donji dio sam odradio solidno, ali svima nam je ovo nova staza.

Imao je Zubčić na kraju veliki zaostatak za prvim Odermattom:

– Zaostatak od 2,70, mogu reći da je ovo bio jedan jako jako loš dan za mene, najlošiji u zadnje tri godine. Tako mi je grah pao, izgleda. Uvijek te motiviraju dobri rezultati, ali te nekad “šamarčina” može motivirati još jače. Danas sam dobio baš dobru “šamarčinu”. Ovo je vrhunski sport i ako nisi na nivou, izgubiš.Odličan dan za Sloveniju, srebro za Žana Kranjeca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kranjec je na prošlim Igrama bio četvrti, ako je itko zaslužio postolje, onda je to on. On je izvrstan skijaš, na vrhu je već godinama, imao je dobar dan i najbrže vrijeme druge vožnje, zaslužio je ovo više od svih, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.