Zubčić: Ovo mi je baš trebalo, a sada nastavljamo

Foto: snimka zaslona

Filip Zubčić na Svjetskom prvenstvu u skijanju, u disciplini slalom, osvojio je na kraju 11. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo Svjetsko prvenstvo sam završio dobro, s fenomenalnim drugim laufom. Prvi nije bio najbolji, vidio sam postavku drugog, razveselio sam se, bilo je teško “poštekano” i lagano “mučenje” od početka do cilja, istaknuo je u razgovoru s novinarom Hrvatskoga radija Krešimirom Gotlinom.

– Ovo mi je baš trebalo. Da u biti ja budem sretan, briga me za druge, kaže uz osmijeh.

Još se jednom najbolji hrvatski skijaš vratio na osmo mjesto u veleslalomu na ovom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kako sam i prije rekao na ovakvim natjecanjima se samo medalje pamte. No, osmo mjesto je vrlo dobro. Čekam dalje svoju šansu, bit ćemo strpljivi i marljivo trenirati.

Dotaknuo se Zubčić i dvije hrvatske skijašice, Leone Popović i Zrinke Ljutić, koje su se nadale slalomskoj medalji do koje ipak nisu doskijale.

– Iza sebe imaju brutalnu sezonu, ali očito u subotu nije bio njihov dan. Ne znam jesu li previše očekivale, ali nemaju za čim žaliti jer još su uvijek itekako mlade. Nisu se nikada ni našle u ovoj situaciji gdje se nešto veliko očekivalo od njih. No, sjajno se skijaju cijele sezone, njima samo čestitke, završio je Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i ostatku sezone.

– Imam još četri veleslaloma, tu se da puno napraviti. Cilj je ući u prvu grupu, promijenio sam malo opremu, sada mi to paše. Slalom je u dobroj formi. Treba nastaviti “drapati” do kraja sezone, nadam se da će se forma još dići i da ću na kraju sezone biti zadovoljan, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.