Zubčić u top 5 u svih pet veleslaloma: Odlično je imati konstantu

Zubčić
Foto: fah

Peto mjesto osvojio je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić u petom veleslalomu sezone, a sve je utrke u toj disciplini ove sezone završavao među pet najboljih. Učinak za – pet!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prije svega, sretan sam da sam sve utrke do sada završio u Top 5. To je odlično, da imam takvu dobru konstantu. Skupio sam dovoljno bodova da imam broj 16 sutra. Malo sam bio ljut kad sam ušao u cilj jer sam vidio da vodi Odermatt i znao sam da je to odmah ili pobjeda ili drugo mjesto, tako da u biti da sam preuzeo bih slavio na kraju. Međutim, sve u svemu, zadovoljan sam s obzirom na sve neke okolnosti koje su se događale zadnjih desetak dana i veselim se sutrašnjem slalomu!

Filip je bio bolestan prošlog tjedna, zbog viroze je prekinuo trening…

– Da, ta viroza me nažalost uhvatila prije Kitbuehela. Dosta sam se oporavio, malo jesam osjetio drugi lauf da nisam još uvijek 100 posto. Međutim, ne volim se vaditi na to s obzirom da nam runde traju nešto malo više od minute, tako da za to uvijek se treba skupiti snage. Što je, tu je, idemo dalje, sutra je nova utrka i veselim se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas dvije dosta lagane postave, i prva i druga vožnja bez nekakvih posebnih zamki…

– Da, nije ni ovaj teren u Schladmingu pretjerano težak, postava je bila takva kakva je, tako da se trebalo jako neodgovorno bacati na ovoj stazi da bi se pobijedilo ili bilo na postolju. I onako, juriti ravno, što meni nije najlakše, jer ja volim zavoje i dosta teže terene. Međutim, treba sve znati skijati. Odermatt je pobijedio pet utrka i stvarno mu skidam kapu.

Nema puno vremena za odmor, u srijedu je noćni slalom, Zubčić opet ima broj 16…

– Da, imamo jednu odličnu ekipu sad, dečki su imali super rezultate, još se čeka jedan moj dobar rezultat u slalomu, tako da veselimo se sutrašnjoj utrci i vrijeme će biti onakvo kako nama pogoduje dosta često, kad pada kiša, soli se staza i već dosta skijaša bude i nervozno, tako da nama pašu takvi uvjeti i trebamo to sutra maksimalno iskoristiti. Ponovno Hrvati imaju trojicu u Top 30, to je stvarno super i nadam se da ćemo dogurati s tim brojevima još i dalje, zaključio je Zubčić za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.