Zvjezdani trenuci Igora Štimca u Indiji: ‘Nevjerojatno, to mogu samo dobri treneri’

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski nogometni izbornik, Igor Štimac, s dosta uspjeha vodi reprezentaciju Indije. Naime, Indija je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo remizirala protiv favoriziranog Katara i odigrala susret bez golova, što mnogi smatraju pravom senzacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon takvog uspjeha i osvojenog boda indijski reprezentativci redom tvrde kako do velikog uspjeha ne bi mogli doći bez izbornika Igora Štimca, inače bivšeg hrvatskog reprezentativca, koji je bio sudionik i nezaboravnog SP-a u Francuskoj 1998. kada su Vatreni osvojili broncu.

Nogometaši Indije tvrde da nikad nisu imali izbornika kao što je Igor Štimac, koji se tako priprema za utakmicu i koji tako uspješno skautira suparnike kao što je to učinio hrvatski trener kada je skautirao Katar, inače aktualnog prvaka Azije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izbornik nas je tako dobro pripremio… Svi smo dobili snimke njihovih utakmica kako bismo se pripremili. Milijun puta smo ih pogledali, a on je u svakom trenutku bio uz nas da nam objasni što trebamo”, kazao je napadač indijske reprezentacije, Mandar Rao Desai te je Štimca pohvalio i za vraćanje pozitivne atmosfere u momčad Indije.

“Igor nas je stalno motivirao. Donio nam je toliko pozitivne atmosfere, a to je bilo ključno jer nismo imali samopouzdanja. To mogu samo dobri treneri – podići raspoloženje i samopouzdanje vjerovanjem u vas.”

Vezni nogometaš Sahal Abudl Samad poručio je da igrači bod osvojen protiv Katara poklanjaju Štimcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ovo je nevjerojatno! Prava smo ekipa! Svi u momčadi smo presretni zbog našeg izbornika. Puno toga je promijenio u našoj igri, a svjesni smo da možemo i moramo bolje. Na poluvremenu nam je rekao da se opustimo, počnemo više napadati i da uživamo u nogometu. To nas je samo dodatno motiviralo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anirudh Thapa također tvrdi da bez Igora Štimca uspjeh ne bi bilo moguće ostvariti:

“Izbornik je sve promijenio. I na terenu, ali i izvan njega. Presretni smo jer smo ga učinili ponosnim na nas. Vodio nas je i puno nam pomogao”, kazao je Thapa te je dodao kako mu je bod osvojen protiv Katara najveći trenutak karijere.

Branič indijske reprezentacije, Ail Khan, koji je protiv Katara odigrao sjajnu utakmicu, nakon što je sudac odsvirao kraj zaplakao je:

“Štimac je stvorio sjajnu momčad i svakodnevno napredujemo s njim. Nadam se da će navijači početi vjerovati u nas. Bio sam u reprezentaciji prije sedam godina, ali sada je sve drugačije”, kazao je 31-godišnji nogometaš.

Zvjezdani su ovo trenuci hrvatskog stručnjaka u dalekoj Indiji. Štimac je očito u kratkom vremenu probudio zanimanje za nogomet u toj velikoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.