Zvonimir Đurkinjak i Matea Čiča prvaci Hrvatske

Foto: fah

Zvonimir Đurkinjak i Matea Čića osvojili su zlatne medalje na seniorskom prvenstvu Hrvatske u badmintonu koje je u organizaciji BK Medvedgrada održano u dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstvo je proteklo u dominaciji natjecatelja iz BK Medvedgrada koji su osvojili čak 15 od 20 medalja pri čemu su svi sudionici finala bili igrači BK Medvedgrada.

Naš najbolji igrač Đurkinjak je osvojio zlato u singlu, te u mješovitom parovima zajedno sa Katarinom Galenić. U finalu pojedinačne konkurencije Đurkinjak je pobijedio Luku Bana sa 21-10, 21-11, dok su Đurkinjak i Galenić u finalu mješovitih parova bili bolji od Igora Čimbura i Dore Drvodelić sa 21-18, 21-19.

Galenić je slavila i u ženskim parovima zajedno s Majom Pavlinić pobijedivši u finalu Mateu Čiču i Stašu Poznanović sa 21-14 i 21-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matea Čiča iznenadila je svoje mlađe suparnice i vratila naslov prvakinje Hrvatske u svoje vlasništvo. U finalu je slavila protiv najbolje rangirane igračice Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji – Maje Pavlinić sa 10-21, 21-17, 21-16.

U konkurenciji muških parova Zvonimir Hoelbling i Igor Čimbur uvjerljivo su obranili naslov prvaka Hrvatske. Nijedan par im nije uspio uzeti ni gem, a u finalu su pobijedili Luku Bana i Josipa Meglić sa 21-6, 21-14.

Spomenimo da su tri od pet medalja (bronci) koje nisu otišle u ruke igračima BK Medvedgrada osvojili igrači BK Međimurja iz Čakovca, te da je po jedna otišla u Dubrovnik i Veliku Goricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.