Europske igre: Dnevni pregled uspjeha i rezultata hrvatskih sportaša

Foto: Svoem.dk, flickr

Najbolji hrvatski badmintonaš Zvonimir Đurkinjak poražen je u četvrtfinalu Europskih igara u Bakuu od Španjolca Pabla Abiana 0:2 (12:21, 13:21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đurkinjak je tako ostao bez odličja jer je ulazak u polufinale osiguravao broncu. Abian je 43. igrač sa svjetske ljestvice, dok je Đurkinjak na 174. mjestu i ta se razlika osjetila.

Dao sam sve od sebe, no nije išlo. Znao sam da će biti jako teško. Pokušao sam igrati što preciznije jer znam da on puno trči i sve stiže, ali to nije bilo dovoljno,” kazao je Đurkinjak je već šestu sezonu član danskog Vendsyssela, dok u Hrvatskoj nastupa za BK Medvedgrad 1998.

Đurkinjak je u osmini finala priredio iznenađenje pobjedivši drugog nositelja i 48. igrača svijeta Izraelca Mishu Zilbermana, ali Španjolac je u četvrtfinalu bio bolji: “Bio sam presretan nakon tog meča. Mislim da mi je ta pobjeda jedan od najvećih uspjeha u karijeri u singlu. No, protiv Španjolca nije išlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đurkinjak je zaključio nastup na Europskim igrama izgubivši u četvrtfinalu singla, te u četvrtfinalu parova zajedno s Zvonimirom Holblingom: “Ostvario sam odličan rezultat u singlu, no žao mi je zbog parova. Da nismo izgubili prvi meč u skupini mogli smo do medalje” – kazao je na kraju.

Plivači izborili plasman u polufinale

Hrvatski plivač Ante Lučev izborio je plasman u polufinale utrke na 100 m defin na Europskim igrama u Bakuu isplivavši 13. vrijeme kvalifikacija 55,10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kvalifikacijama je nastupilo 55 plivača, a polufinale je na rasporedu danas poslijepodne. U polufinale se plasirao i Kristian Komlenić koji je na 50 leđno zauzeo 14. mjesto s rezultatom 26,55. Bruno Blašković je u istoj disciplini bio na 30. mjestu s rezultatom 27,52.

Igor Kostovski je u kvalifikacijama na 200 m slobodno zauzeo 36. mjesto s rezultatom 1:54.78, dok je Borna Jukić bio stepenicu niže s rezultatom 1:54.99. U kvalifikacijama su nastupila 53 plivača.

Kostovski je nastupio i na 800 metara zauzevši 15. poziciju s rezultatom 8:32.80. Srebrni na 50 m prsno Nikola Obrovac odustao je od nastupa na 100 prsno zbog problema s ramenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.