Svjetsko prvenstvo plivanje: Hrvatski plivač Nikola Obrovac 14. na 50 metara prsno

Hrvatski plivački reprezentativac Nikola Obrovac zauzeo je 14. mjesto na 50 m prsno nakon što je u polufinalu dionicu isplivao 27.31 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Hrvat je bio osmi u svojoj polufinalnoj skupini, a plivao je četiri stotinke sekunde sporiji od svog nacionalnog rekorda.

Obrovac je postavio je novi hrvatski rekord na 50 m prsno u jutrošnjim kvalifikacijama, a njegov rezultat od 27.27 sekundi donio mu je 15. mjesto i polufinale. Za 21-godišnjeg Obrovca ovo je pomak od 19 stotinki u odnosu na njegov prijašnji državni rekord postavljen prije dvije godine u Stockholmu.

Najbrži je u polufinalu bio svjetski rekorder, sjajni Britanac Adam Peaty, koji je plivao 26.11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.