Abas Kerryju rekao da Palestinci traže pregovore s Izraelom poput onih između svjetskih sila i Irana

Palestinci žele međunarodno priznate pregovore s Izraelom koji će biti slični pregovorima između svjetskih sila i Irana, rekao je u nedjelju glasnogovornik palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa, Nabil Abu Rudeina, o čemu je Abas u Amanu razgovarao s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palestinci odbijaju nastaviti bilateralne pregovore s Izraelcima. Posljednji je pokušaj, pod Kerryjevim nadzorom, propao u travnju 2014.
Abasov glasnogovornik Nabil Abu Rudeina rekao je da Palestinci od UN-a kane zatražiti prestanak širenja izraelskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali i u Istočnom Jeruzalemu, prenosi palestinska agencija Wafa.

Abas je kazao da podupire francusku inicijativu o održavanju međunarodne mirovne konferencije u lipnju. Službeni je Pariz upozorio da bi, ukoliko ona propadne, mogao otići korak dalje i priznati palestinsku državu. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ne krije nezadovoljstvo francuskom inicijativom.

Abas je pozvao Kerryja da se angažira na puštanju palestinskog novinara koji već tri mjeseca štrajka glađu, prosvjedujući na taj način jer ga Izraelci drže u pritvoru bez suđenja, a Izraelci tvrde da je operativac Hamasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.