Ann Coulter za Breitbart: Veliko zataškavanje slučaja pedofila Epsteina (2. dio)

coulter epstein mediji epsteina
Foto: Gage Skidmore, commons.wikimedia.org, Fah; Fotomontaža: Narod.hr

“Začuđujući je nedostatak interesa vladajuće klase za lanac zlostavljanja djece Jeffreyja Epsteina, u kojem su, mnogi od njih, i sami sudjelovali. Lanac je zataškavan od strane medija i vlasti, a tužitelji, prisiljeni pokrenuti slučaj (od strane policije i javnosti), podbacivali su konstantno u optuživanju seksualnog zlostavljača.” – piše Ann Coulter.

Ovo je pregled “višegodišnjeg zataškavanja vlade o saznanjima trgovanja ljudima i seksualnim zlostavljanjima.” – piše Ann Coulter, poznata američka konzervativna politička komentatorica i kolumnistica, za Breitbart.

>Ann Coulter za Breitbart: Slučaj pedofila Epsteina – sprega politike i medija u prikrivanju zlodjela?

> Pedofil i donator Demokrata Jeffrey Epstein za izvršitelja oporuke imenovao čovjeka hrvatskih korijena

> Samo 29 posto Amerikanaca vjeruje da je pedofil i donator Demokrata Jeffrey Epstein počinio samoubojstvo!

– Barry Krischer bio je prvi tužitelj koji je pustio Epsteina, unatoč brojnim dokazima zlostavljanja djece. Lokalna policija, tadašnjem državnom odvjetniku Palm Beacha Krischeru, podnijela je dokaze o Epsteinovim radnjama. Izjave pod zakletvom dali su desetci svjedoka: zlostavljane djevojke, žene koje su ih regrutirale, batler koji je pospremao seksualne igračke nakon “masaža”. Pušteni su i zapisi o Epsteinovim sastancima za zlostavljanje, od kojih je jedan odgođen zbog “nogometnog treninga” žrtve.

– Gotovo sve što danas znamo o Epsteinovom seksualnom prstenu policija Palm Beacha podastrijela je još 2005. godine Krischeru na pladnju.

Krischer: tužitelj ili obrana?

Pet maloljetnih djevojaka dalo je policiji izjave pod zakletvom da ih je Epstein seksualno zlostavljao, uz potporu 17 drugih svjedoka. No, kada je Krischer iznio slučaj velikoj poroti, čudno, dopustio je samo jednoj od djevojaka svjedočenje. Nadalje, Epsteinovi odvjetnici uslužno su dostavili Krischerovu uredu objave djevojke na MySpaceu, gdje je pričala o dječacima i piću, difamirajući ju u startu.

Prema opsežnom pregledu Palm Beach Posta, većina Krischerova istražnog spisa na 2800 stranica o slučaju sadržava “prljavštine tinejdžera” kao i detalja koji bi mogli naštetiti svjedočenju policije – sve dar Epsteinovih odvjetnika.

Veliki porotnici, koje je Krischer pomno držao u mraku, proglasili su Epsteina krivim 2006. godine, po samo jednoj točki optužnice: “navođenju na prostituciju”. On je priznao krivnju i osuđen je na pet godina uvjetno. Bez zatvora, bez dosjea kao seksualni prijestupnik – bez ikakvog kaznenog dosjea.

Prema Nexisu, samo su jedne novine – Palm Beach Post – izvijestile da je tužitelj u Palm Beachu Krischer dao Epsteinu uvjetnu kaznu zbog godina zlostavljanja djece.

Epsteinovi prijatelji tvrdili su da je bio žrtva križarskog pohoda od šefa policije Palm Beacha Michaela Reitera, proglasivši ga luđakom.

Kao vrhunac, 2018. godine, Anti-Defamation League (Liga protiv klevete) dodijelila je “Jurisprudence Award” (Nagradu za pravosuđe) Barryju Krischeru! Dobio je pohvale za primjenu principa na kojima je Liga osnovana i za koje se zalaže.

U tom trenutku, bijesni šef policije Palm Beacha odnio je svoje dokaze potpuno odvojenoj agenciji za provođenje zakona – saveznoj vladi. Nije se puno promijenilo. Odvjetnik Alex Acosta također je nastavio pregovore s Epsteinom – kao i s Krischerom koji je cijelo vrijeme očito Epsteinov branitelj. Sve je rezultiralo ponovnim tapšanjem Krischera po glavi.

Zašto nisu ispitani svi svjedoci?

Prema novinarki Vicky Ward, Acosta se kasnije opravdavao Trumpovom tranzicijskom timu, objašnjavajući: “Rečeno mi je da Epstein ‘pripada obavještajnoj službi’ i da to ostavim na miru.”

Dalje, Ured američkog državnog odvjetnika za južni okrug New Yorka pokrenuo je nedavno kazneni progon protiv Epsteinove bivše partnerice i suradnice Ghislaine Maxwell. Federalni tužitelji pozvali su samo četiri djevojke za svjedočenje, iako se prijavilo barem desetak njezinih žrtava.

Najznačajnije, Southern District nije pozvao glavnu svjedokinju, Virginiu Giuffre, koja je otvoreno imenovala bogate i moćne muškarce s kojima su je optuženi prisilili na seks. Na popisu su princ Andrew, bivši profesor s Harvarda Alan Dershowitz, bivši guverner Novog Meksika i predsjednički kandidat Bill Richardson. Također, bivši čelnik većine u Senatu George Mitchell, francuski skaut za modele Jean-Luc Brunel te milijarder Glenn Dubin, te mnogi drugi.

Epstein umro pod sumnjivim okolnostima

Nakon što je Epsteinova partnerica Maxwell osuđena po pet optužnih točaka, tužitelji su tiho otkrili da su tjednima ranije odbacili sve optužbe protiv zatvorskih čuvara. Naime, čuvari nisu provjerili Epsteina više od osam sati u noći kada je navodno počinio samoubojstvo.

Epstein je trebao biti strogo čuvan. Čuvarima je izričito naređeno da ga provjeravaju svakih 30 minuta. Očito je velika mreža prostitucije trebala ostati neotkrivena, a on je predstavljao potencijalnu opasnost za ostale članove seksualne mreže.

Uoči Epsteinove smrti, njegov se cimer prebacio na drugo mjesto, ostavljajući Epsteina potpuno samog u svojoj ćeliji. Sve kamere na Epsteinovom katu bile su misteriozno pokvarene. Snimka njegovog ranijeg pokušaja samoubojstva greškom je izbrisana, a rezervna snimka uništena. “To je rezultat tehničkih pogrešaka”, opravdavao se američki odvjetnik Jason Swergold i Maurene Comey.

Maxwellin brat uskoro je izjavio novinarima, i svima kojih bi se to moglo ticati, da njegova sestra nije cinkaroš. Ne bi imenovala nijednog “korisnika usluge”, u zamjenu za blažu kaznu. Prijeti joj kazna do 65 godina zatvora. Činjenica da je njezin brat priznao da Maxwell može imenovati ostale sudionike lanca zlostavljanja djece, potpuno je zanemarena.

Što je najčudnije, odmah nakon presude jedan je od porotnika otrčao novinarima, izjavivši da je lagao u svom upitniku za porotnike. Iako je poricao da je ikada bio seksualno zlostavljan, bio je! Obrana je odmah podnijela žalbu na pogrešno suđenje.

Istražuju li tužitelji uopće povezanost Maxwellinih odvjetnika i porotnika? Hoće li mu se suditi za krivokletstvo?

Zar javnost nema pravo znati tko je sve bio član Epsteinovog kluba? Tko je od američke vladajuće elite bio kompromitiran i s kojim ciljem?, zaključuje pitanjima Ann Coulter za Breitbart.

O autorici

* Pravnica Ann Coulter poznata je američka konzervativna analitičarka i kolumnistica. Doktorirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Michiganu, gdje je bila urednica časopisa The Michigan Law Review. Kolumne piše za Breitbart, DailyCaller, Townhall, FrontPage, Yahoo, Takimag, VDare… Autorica je trinaest bestselera New York Timesa.

** Mišljenja iznesena u komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/breitbart.com

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.