Ann Coulter za Breitbart: Slučaj pedofila Epsteina – sprega politike i medija u prikrivanju zlodjela?

coulter epstein mediji epsteina
Foto: Gage Skidmore, commons.wikimedia.org, Fah; Fotomontaža: Narod.hr

Poznata američka konzervativna politička komentatorica i autorica Ann Coulter u svojoj kolumni na Breitbartu upozorava na nedovoljnu pozornost mainstream medija u slučaju zlostavljanja djece pedofila Jeffreyja Epsteina.

Navodi kako i vladajući političari nastoje zataškati taj slučaj.

Porotnici pet puta izrekli “kriva je”

“Pokušava li nas naša vladajuća klasa natjerati da mislimo da su oni gomila pederasta?”, pita se Coulter, te cinično dodaje “Tko kaže da naši mediji i vlada ne mogu raditi zajedno?”. Coulter ističe kako se jedino Policijska uprava Palm Beacha na pravilan način bavi ovim skandaloznim slučajem pedofilskog lanca, s kojim se povezuju mnoga poznata imena među svjetskim moćnicima.

Prošlog je tjedna porota na sudu hrabro pet puta izrekla “kriva je” u slučaju protiv Ghislaine Maxwell. Ona je bila Epsteinova djevojka. S njime je radila na tome da maloljetne djevojke podvodi utjecajnim muškarcima. Ured američkog državnog odvjetnika – tužiteljstvo – učinio je sve da dobije oslobađajuću presudu, ali su im porotnici prkosili, opisuje kolumnstica Coulter.

“Što se tiče medijskog izvješćivanja, jeste li uopće znali da je FBI pronašao Epsteinovu zbirku seksualnih snimaka s oznakom ‘(ime maloljetne djevojke) + (ime VIP)’ – i potom ih izgubio?” – navodi Coulter.

FBI bez nadzora ostavio kuću punu dokaza

Neposredno nakon Epsteinova uhićenja u zračnoj luci Teterboro u srpnju 2019., FBI je izvršio nalog za pretres njegove vile u New Yorku. Nakon cjelodnevne potrage, agenti su otkrili skriveni sef u ormaru garderobe na petom katu, provalili su ga i pronašli ogromnu kolekciju fotografija golih djevojaka i CD-a djevojaka za seks s utjecajnim muškarcima.
Zatim su agenti otišli – ostavili su fotografije i CD-e, a Epsteinovi zaposlenici slobodno su vršljali oko toga. Kako je Kelly Maguire, specijalna agentica FBI-a zadužena za pretragu, ustvrdila tijekom suđenja G. Maxwell, imali su samo nalog za pretres kuće, ali ne i za izuzimanje dokaza – dokaza koji su u središtu cijele sheme trgovine seksom.

K. Maguire nije palo na pamet ostaviti niti jednog agenta da čuva CD-e? Možda bi trebala postati samo pripravnica koja nosi kavu?

Nikada nećete pogoditi što se sljedeće dogodilo.

CD-ovi i fotografije su nestali. Kad se FBI vratio s novim nalogom – četiri dana kasnije – za izuzimanje CD-a i fotografija, više ih nije bilo. Kasnije, nakon nekoliko telefonskih poziva, Epsteinov odvjetnik Richard Kahn “vratio” je zbirku u dva kovčega. Odvjetnik uvijek može reći: Nisam imao pojma da su važni! Samo sam pospremao!

Jesu li videozapisi neovlašteni? Jesu li vraćene sve fotografije? Tko zna!

Kako je moguće da već prvi nalog za pretres Epsteinove rezidencije u sebi nije imao nalog za izuzimanje fotografija i videozapisa?

Namjera ucjenjivanja

Razlog zašto su te snimke važne je taj što je bilo savršeno jasno – svakako do 2019. – da Epstein nema legitiman izvor prihoda za financiranje svog Kaligulinog načina života, i nadalje, da je podvodio maloljetne djevojke za seks bogatima i moćnima — sa skrivenim kamerama koje snimaju posvuda. Očito je namjera bila kasnije ucjenjivati VIP-osobe snimkama seksualnih odnosa s maloljetnicama.

Najvažnije je pitanje: U ime koga? Snimke ‘(malodobna djevojka) + (važna osoba)’ mogle bi dati odgovor na to. Što je onda uopće navedeno u nalogu za pretres, ako ne video i fotografije?

Mogli bismo pomisliti da oni na vlasti ne žele da znamo išta o Epsteinovoj operaciji trgovine seksom.

Zataškavanje u novinama

Zanimljivo je da New York Times nikada nije objavio ni jednu jedinu riječ o CD-ovima izgubljenim u promašenoj FBI-jevoj potrazi. Kao ni Washington Post. Niti Chicago Tribune. Ni Los Angeles Times.

Čekajte – olakšat ću ovo. Evo popisa svih glavnih američkih novina koje su izvještavale o slučaju nestalih fotografija i videozapisa:

1.) Miami Herald
2.) New York Post

Kraj.

Začudo, mediji u ostatku svijeta Maguireovo svjedočanstvo o CD-ovima koji nestaju smatrali su zanimljivim. Priča o nestalim vrpcama izvještavana je – više puta – u Daily Telegraphu (London), Independentu (Ujedinjeno Kraljevstvo), Daily Mailu (Irska), Economic News (Rusija) i Daily Mailu (U.K.), između ostalih.

Izostanak potpunog medijskog praćenja u SAD-u postaje sve čudnije i čudnije.

Zašto porezna uprava ne istražuje?

Epstein je imao ogromno bogatstvo, a mi još uvijek ne znamo odakle je došlo. Inače, Poreznu upravu iznimno zanima neobjašnjivo gomilanja bogatstva. Je li Porezna uprava u ovom slučaju odlučila: “On jest možda predani i energični pedofil, ali koliko znamo, on je savjestan porezni obveznik!”
Slično tome, postoje nejasne tvrdnje da je zaradio na “ulaganjima”. SEC [Komisija za vrijednosnice i burzu Sjedinjenih Američkih Država, op. prev.] nije bila ni najmanje zainteresirana otkriti kako se toliko obogatio tajnim “investicijskim” poslovima?

I ovo: Epstein je proveo desetljeća agresivno “opskrbljujući” moćne, važne ljude, dosta iz stranih zemalja – očito snimajući sve njihove aktivnosti. Zašto CIA nije bila zabrinuta? Nije li mogao prodati prljavštinu o američkim političarima stranim obavještajnim agencijama?
Konačno, čudno je da naša Vlada nije bila zabrinuta koliko je materijala za ucjene Epstein prikupio o visokim američkim dužnosnicima. Ne pokušava li FBI spriječiti takvu situaciju? Ili tajna služba?

Kako to da su sve te agencije dopuštale Epsteinu da nastavi svoje aktivnosti tako dugo?

U ovoj priči ima još mnogo toga, a Breitbart, za koji piše Ann Coulter objavit će to ovih dana.

* Pravnica Ann Coulter poznata je američka konzervativna analitičarka i kolumnistica. Doktorirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Michiganu, gdje je bila urednica časopisa The Michigan Law Review. Kolumne piše za Breitbart, DailyCaller, Townhall, FrontPage, Yahoo, Takimag, VDare… Autorica je trinaest bestselera New York Timesa.

** Mišljenja iznesena u komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/breitbart

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.