Carlson: Slanjem ljudi u ‘zatvoreničke kampove’ zbog Covida krše se najosnovnija ljudska prava

Foto: snimka zaslona

Voditelj američkog televizijskog programa Fox News-a, Tucker Carlson, osvrnuo se na restriktivnu kanadsku politiku slanja svojih stanovnika, putnika, u karantenu u „odgovarajuće objekte“ – hotele koje su novinari prozvali „zatvoreničkim kampovima“, donosi LifeSiteNews.

„Što ako je vaš susjed iznenada poludio i počeo držati ljude kao taoce u svojoj kući?“ upitao je Carlson, misleći pritom na susjednu zemlju Kanadu i nastavio: „Kanada, kopneno područje na sjeveru i naš najveći trgovinski partner, s kojim dijelimo najdužu međunarodnu granicu na svijetu, poduzela je dramatičan korak prema legitimno opasnoj autoritarnosti.“

Naime, kanadsku politiku zatvaranja potaknutu virusom COVID-19, kanadska je liberalna vlada usmjerila na svoje stanovnike koji se vraćaju iz inozemstva i imaju pozitivan test na koronavirus.

Koja je procedura?

Kanadski premijer Justin Trudeau poručio je Kanađanima da otkažu sve planove za odmor i rekao im što mogu očekivati po povratku s putovanja:

„Ako letite natrag u Kanadu, morat ćete predočiti negativan PCR test prije nego što se ukrcate u avion“, rekao je Trudeau. „Nakon što sletite, morat ćete napraviti još jedan PCR test. Tada ćete morati čekati u za to predviđenom hotelu, o svom trošku, dok ne dođu rezultati vaših testova.

„Ako rezultati vaših testova budu negativni na COVID-19, moći ćete krenuti kući i tamo dovršiti razdoblje obavezne karantene“, dodao je.

Međutim, sljedeći dio poruke izazvao je Carlsonovu zabrinutost za osnovna ljudska prava Kanađana: „Ako se rezultati vašeg testa pokažu pozitivnima, morat ćete se odmah smjestiti u karantenu u odgovarajući vladin objekt. Ovo nije stvar izbora ”, upozorio je Trudeau.

Carlsonova kritika

Kao odgovor na to, televizijski voditelj Carlson izjavio je da bi se „odgovarajući vladini objekti” u drugim zemljama odmah shvatili kao „zatvorenički kampovi”. Međutim, čini se da ni američka vlada ni američki mediji nisu primijetili kršenje ljudskih prava tako blizu svoje kuće.

„Trudeauova politika zatvaranja na snazi je od prošlog mjeseca, a koliko možemo primijetiti, nijedna velika američka televizijska mreža to nije spomenula“, izjavio je voditelj. „Niti naše državno tajništvo koje, čini se, postoji samo da bi ispuštalo zvukove nezadovoljstva zbog kršenja ljudskih prava širom svijeta.”

 „Odjednom, Kanada je očigledni kršitelj najosnovnijih ljudskih prava“, rekao je. „Ako  padnete na COVID testu, zaključat će vas bez suđenja“.

Dodao je da bi svakome tko pokuša izbjeći pritvor u „vladinom zatvoreničkom objektu“  mogla prijetiti milijunska kazna i tri godine zatvora.

Carlson je također opisao loše uvjete u kojima se nalaze Kanađani s pozitivnim testom na COVID-19: nestašica hrane i vode, vrata bez brava, čak i seksualni napadi

Nacionalna televizija i problem prenošenja informacija

Voditelj je također komentirao kanadsku nacionalnu televizijsku postaju CBC (engl. Canadian Broadcasting Corporation), financiranom iz državnog proračuna, jer je prenijela naredbe iz grada Ottawe da Kanađani ne bi trebali vjerovati „dezinformacijama“ o zatvoreničkim kampovima.

„CBC je uvjeravao Kanađane da vlada priprema ‘dobrovoljan smještaj u karantenu’“, izvijestio je Carlson. „Da, dobrovoljan u smislu da je obvezan, što i jest“.

Carlson je komentirao da je Kanada „zaostala“ u svom programu cijepljenja, navodeći kao razlog tome što je više od ostalih zemalja vjerovala globalnom lancu opskrbe. Riječ „globalno“ izazvala je kod voditelja nove nalete sarkazma: „Vjerovali su da je cijela stvar s globalizmom uspjela. Pokazalo se da je to bila pogreška. Ali umjesto da prizna da je upravo globalistička glupost problem, Justin Trudeau odlučio je kazniti vlastite građane”, rekao je Carlson.

Problem migranata

Druge teze koje je iznio, i koje će zasigurno deprimirati Kanađane, su da se niti jedna druga zarazna bolest ne liječi na taj način i da je, iako se Kanađane odvraća od povratka iz inozemstva, u zemlju tijekom sljedećih osam mjeseci došlo 400 000 novih imigranata

„Za vođe zaluđene moći koji nastoje eliminirati stoljetna ustavna ograničenja vlastitih ambicija, ovo je zaista uzbudljivo vrijeme“, rekao je Carlson. „Može li se ovdje dogoditi ono što se događa u Kanadi? To je pitanje.“

Budući da se čak i Amerikancima koji su cijepljeni naređuje da i dalje nose maske, Carlson se pita što bi moglo biti planirano za ljude u SAD-u koji to odbiju poslušati – možda zatvaranje bez suđenja.

„Mislite da se to ne bi moglo dogoditi u Americi?“ upitao je. „To se upravo dogodilo u Kanadi“.

To se dogodilo i u Australiji, Novom Zelandu i Velikoj Britaniji.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr