Nacistička Srbija – što ne znamo, a trebamo znati

Foto: snimka zaslona

I dok Srbija sustavno u međunarodnoj zajednici optužuje Hrvatsku za “jačanje ustaštva” u čemu joj pomažu i brojne, neutemeljene optužbe Milorada Pupovca predsjednika SDSS-a te nekih udruga koje tvrde da se bave ljudskim pravima – Hrvatska vlada ne čini gotovo ništa kako bi objelodanila nacističku prošlost Srbije, njezin udio u genocidu nad Židovima. Činjenica da je Srbija bila kvislinška država skrivala se tijekom 45 godina komunističke Jugoslavije kako bi se za genocidnost i ustaštvo optuživalo Hrvate.

I dan danas se u Srbiji, ali i u Hrvatskoj koristi srpska zastava iz nacističke Srbije (trobojnica i samo srpski grb). Nju je Srbija koristila tijekom Drugog svjetskog rata, u razdoblju u kojem se njezin čelnik- Nedić – hvalio da je “Judenfrei“, piše novi Hrvatski tjednik

Procjenjuje se da je tijekom Drugog svjetskog rata u Srbiji ubijeno oko 16 000 Židova.

Kako je nastala nacistička Srbija – prva “Judenfrei” država?

Nakon sramotne predaje Srbije Nijemcima u travnju 1941. godine bez gotovo ikakvog otpora, kao i činjenice da je u Beograd čamcem na Savi ušlo 8 njemačkih vojnika, na teritoriju Srbije osnovana je nacistička kvislinška tvorevina pod službenim imenom – Srbija, a ne nikakva „Nedićeva Srbija“.  Na njenom čelu bio je Milan Nedić, pa je zbog toga zovu „Nedićevom Srbijom“, ali pravo ime te nacističke tvorevine bilo je – Srbija. Ona je bila pod upravom nacista poznatijom pod imenom Vojna uprava u Srbiji (njemački: Militärverwaltung in Serbien).

Tako je ostalo sve do listopada 1944. kada je Crvena Armija u suradnji s partizanima oslobodila Beograd. U oslobođenju Srbije veliki doprinos osim pretežitih Ukrajinaca iz Crvene Armije dala je i Bugarska vojska koja je ušla i oslobodila južnu Srbiju.

Ta zločinačka tvorevina, nacistička Srbija, bila je prva država u Europi koja se je javno pohvalila da je riješila židovsko pitanje. Već u kolovozu 1942. general Alexander Lohr Srbiju je proglasio “Judenfrei” (nacistički izraz za područje očišćeno od Židova).

To je sramota koju nikakvo iskrivljavanje povijesti ne može skinuti sa Srbije i njezinih vlastodržaca. Posebno u svjetlu konstantnog prešućivanja Topovskih šupa, Banjice i Starog sajmišta, točnije triju koncentracijskih logora u Beogradu (za razliku od Zagreba koji nije imao ni jedan koncentracijski logor).

Tajni rat Srbije

Događaje koji su obilježili Holokaust u Srbiji iznosi i opisuje poznati američki pisac Židov Philip J.Cohen u svojoj knjizi TAJNI RAT SRBIJE – propaganda i manipuliranje poviješću. Autor je prikupio svjedočanstva malobrojnih Židova koji su uspjeli preživjeti progon i holokaust u Srbiji. U Srbiji je nemilosrdno likvidirano preko 90% od svih tadašnjih 16-17 000 Židova.

Na drugoj strani Židovka dr. Esther Gitman tvrdi da je od oko 40.000 Židova koji su živjeli na teritoriju Hrvatske i BiH, tj. NDH, preživjela gotovo četvrtina, uz veliku pomoć i žrtvu Hrvata što je i iznijela u svojoj knjizi „Kad hrabrost prevlada“.
Prema svjedočanstvima, mnoštvo ljudi koji su pogubljeni u srbijanskim konc logorima, po završetku rata su pripisani ustašama i njihovom logoru Jasenovac, a sve žrtve sa područja tadašnje Jugoslavije prema srpskoj propagandnoj verziji, navodno su se dogodile u Jasenovcu.

Logor o kojemu danas nitko ne govori, a koji je bio logor za likvidacije, zvao se Staro Sajmište. Veličina tog stravičnog kompleksa, logora Staro Sajmište, omogućavala je neograničen broj prihvata logoraša, a Srbija je vjerojatno jedina zemlja u kojoj je bio i poseban logor za djecu.

Kako je Srbija bila okružena zemljama koje su bile njemačke saveznice (Bugarska,Rumunjska,Mađarska ,NDH), te nije mogla ostvariti svoje teritorijalne apetite za proširenjem životnog prostora, idealna prilika ukazala se Srbiji nakon kapitulacije Italije koja je bila okupirala Albaniju.  Nakon pada Italije Srbija je provodila etničko čišćenje Albanaca na Kosovu i sjevernoj Albaniji, a u čemu su posebno se istaknuli četnici.

Svakodnevne deportacije Albanaca u srbijanske logore odvijale su se sve do 1944. do prodora Crvene Armije u Srbiju.

Zastava nacističke Srbije danas se slobodno koristi

Danas se zastava nacističke Srbije, koja nije identična zastavi današnje Republike Srbije koristi i u Srbiji i u Hrvatskoj i u drugim državama. Ona je jedan od oblika srpske zastave koji se slobodno može koristiti i u Srbiji i izvan nje.

Srpska trobojnica sa isključivo i samo srpskim grbom jest zastava – nacističke Srbije iz II. svjetskog rata.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.