Zašto nadbiskup Vigano tvrdi da Biden nije ‘drugi katolički predsjednik u SAD-u’?

Carlo Maria Vigano
Foto: snimka zaslona

Bivši apostolski nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama i titularni nadbiskup Ulpiana Carlo Maria Vigano reagirao je pismom na medijske tvrdnje kako će demokratski kandidat Joe Biden postati drugi predsjednik SAD-a katoličke vjeroispovijesti. Tu je tvrdnju između ostalih iznijela Američka biskupska konferencija što je nadbiskup Vigano, koji je nekad bio glavni tajnik Vatikana kritizirao. Nadbiskup Vigano također tvrdi da su Biden i Covid-19 spremni biti zamijenjeni s Kamalom Harris i Covidom-21 te ponavlja svoje optužbe da postoji zajednička zavjera duboke države i duboke crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenosimo njegovo priopćenje s Lifesitenews:

“Svijet u kojem se nalazimo, da iskoristim izraz iz Evanđelja “in se divisum” (Mt 12:25). Ta podjela, čini mi se, sastoji se od podjele na stvarnost i fikciju: objektivne stvarnosti na jednoj strani i fikcije medija na drugoj strani. To se sigurno odnosi na pandemiju, koja je korištena kao alat socijalnog inženjeringa, koji je ključan za Veliki Reset, ali se još više odnosi na nadrealnu američku političku situaciju, u kojoj dokazi o kolosalnoj izbornoj prijevari bivaju cenzurirani od strane medija, koji pobjedu Joea Bidena sada proglašavaju ostvarenom činjenicom.

Stvarnost Covida očito je u suprotnosti s onim što mainstream mediji žele da vjerujemo, ali to nije dovoljno za razmontiranje grotesknog dvorca laži kojem se većina stanovništva podliježe s rezignacijom. Na sličan način, stvarnost izborne prijevare, očitog kršenja pravila i sustavnog falsificiranja rezultata u suprotnosti je s narativom koji su nam dali informativni giganti, koji kažu da je Joe Biden novi predsjednik Sjedinjenih Država, točka. Stoga mora biti: nema alternative navodnom devastirajućoj sezoni grupe koja je prouzročila jednak broj žrtava kao i prošle godine ili neizbježnom odabiru kandidata koji je korumpiran i podređen dubokoj državi. U stvari, Biden je već obećao vratiti lockdown.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvarnost više nije bitna: apsolutno je nevažna kada stoji između zamišljenog plana i njegove realizacije. Covid i Biden dva su holograma, dvije umjetne tvorevine, spremne da se uvijek iznova prilagode potencijalnim potrebama ili, prema potrebi, zamijene s Covidom-21 i Kamalom Harris. Optužbe za neodgovornost bačene na Trumpove pristaše zbog održavanja skupova nestaju čim se Bidenove pristaše okupe na ulicama, kao što se već dogodilo s demonstracijama BLM-a. Ono što je za neke ljude kažnjivo, za druge je dopušteno: bez objašnjenja, bez logike, bez racionalnosti.

Sama činjenica da ste s lijeve strane, da ste glasovali za Bidena, da ste stavili masku propusnica je da učinite bilo što, dok je jednostavno bivanje s desne strane, glasovanje za Trumpa ili propitivanje učinkovitosti maski dovoljan razlog za osudu i egzekuciju za koje nisu potrebni nikakvi dokazi ili suđenje: oni su ipso facto označeni kao fašisti, suverenisti, populisti, poricatelji – a oni koji su obilježeni tim socijalnim stigmama trebali bi se jednostavno tiho povući.

Tako se vraćamo onoj podjeli između dobrih ljudi i zlih ljudi, koja se ismijava kad je koristi jedna strana – naša – i obrnuto, drži kao neosporan postulat kada je koriste naši protivnici. To smo vidjeli u prezirnim komentarima na moje riječi o „djeci svjetlosti“ i „djeci tame“, kao da su moji „apokaliptični tonovi“ plod bijesno ludog uma, a ne jednostavno promatranje stvarnosti. Ali, prezirno odbacujući ovu biblijsku podjelu čovječanstva, oni su je zapravo potvrdili, ograničavajući samo na sebe pravo davanja pečata društvenoj, političkoj i vjerskoj legitimnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su dobri, čak i ako podržavaju ubojstvo nevinih – a mi bismo preko toga trebali prijeći. Oni podržavaju demokraciju, čak i ako za pobjedu na izborima moraju uvijek pribjeći obmani i prijevari – čak i prijevari koja je očito evidentna. Oni su branitelji slobode, čak i ako nam je oduzimaju dan za danom. Oni su objektivni i pošteni, čak i ako su njihova korupcija i zločini sada očigledni i slijepima. Dogma koju oni preziru i podruguju se drugima, neosporna je i nepobitna kad je oni promiču.

Ali kao što sam već rekao, oni zaboravljaju jedan mali detalj, određeni koji ne mogu razumjeti: Istina postoji sama po sebi; postoji bez obzira postoji li netko tko u to vjeruje, jer Istina u sebi, ontološki, posjeduje vlastiti razlog valjanosti. Istina se ne može poreći jer je ona Božja osobina; ona je sam Bog. I sve što je istina sudjeluje u prvenstvu nad lažima. Stoga možemo biti teološki i filozofski sigurni da su sati tih obmana odbrojani, jer će biti dovoljno da ih obasjamo da se sruše. Svjetlost i tama, upravo.

Dakle, dopustimo da se baci svjetlo na prevare Bidena i Demokrata, bez i jednog koraka unatrag: prijevara koju su naumili protiv predsjednika Trumpa i protiv Amerike neće dugo stajati, niti će dugo stajati svjetska prijevara Covid, odgovornost kineske diktature, sudioništvo korumpiranih i izdajnika te niti će dugo stajati porobljavanje duboke crkve. Tout se tient [Sve se slaže].

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj panorami sustavno građenih laži, koju mediji šire s uznemirujućom drskošću, izbor Joea Bidena ne samo da je poželjan, već se smatra neophodnim, a time istinitim, a time i konačnim. Iako brojanje glasova nije dovršeno; iako provjera i prebrojavanje glasova tek počinju; iako su tužbe zbog prijevare tek pokrenute. Biden mora postati predsjednik, jer su oni tako odlučili: glas američkog naroda vrijedi samo ako ratificira ovaj narativ – u suprotnom, on se “reinterpretira”, odbacuje kao plebiscitni zanos, populizam i fašizam.

Stoga ne čudi što Demokrati imaju tako grubo i nasilno oduševljenje svojim kandidatom in pectore (op.a latinski izraz za odluku u tajnosti), niti da mediji i službeni komentatori imaju tako neobuzdano zadovoljstvo, niti da politički čelnici iz cijelog svijeta izražavaju svoju podršku i ulizivačko podvrgavanje dubokoj državi. Gledamo utrku tko će prvi stići, laktareći se i izvaljujući da se pokažu, tako da se vidi da su uvijek vjerovali u pobjedu marionete Demokrata.

>Plenković požurio čestitati Bidenu nakon što su ga mediji proglasili predsjednikom

>Primopredaja vlasti: Kada sudovi moraju donijeti odluku i kad će biti inauguracija budućeg predsjednika SAD-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali ako razumijemo da je ulizivanje svjetskih šefova, državnih i stranačkih tajnika jednostavno dio otrcane skripte globalne ljevice, iskreno ćemo ostati prilično uznemireni deklaracijama biskupske konferencije Sjedinjenih Država, koje su odmah objavljene u Vatican Newsu, a kojima podržavaju “drugog katoličkog predsjednika u povijesti Sjedinjenih Država”, izgleda zaboravljajući nimalo zanemariv detalj da je Biden strahovito naklonjen pobačaju, pobornik LGBT ideologije i protukatoličkog globalizma. (…)

Indikativno je da američka biskupska konferencija i Planned Parenthood izražavaju zadovoljstvo zbog pretpostavljene izborne pobjede iste osobe. Ova jednoglasnost konsenzusa podsjeća na oduševljenu potporu masonskih loža povodom izbora Jorgea Maria Bergoglia, koji također nije bio oslobođen sjene prijevare unutar Konklave i koju su duboke države jednako željele, kao što jasno znamo iz e-poruka Johna Podeste i veza Theodora McCarricka i njegovih kolega s Demokratima i sa samim Bidenom. Vrlo lijepa mala skupina prijatelja, bez sumnje.

Ovim riječima USCCB-a potvrđuje se i zapečaćuje pactum sceleris [zavjera za počinjenje zločina] između duboke države i duboke crkve, porobljavanje najviših razina katoličke hijerarhije Novom svjetskom poretku, negirajući Kristovo učenje i nauk Crkve. Uzimajući u obzir da je ovo prvi, nužni korak kako bismo razumjeli kompleksnost sadašnjih događaja i razmotrili ih u nadnaravnoj, eshatološkoj perspektivi. Znamo, doista čvrsto vjerujemo da je Krist, jedino istinsko Svjetlo svijeta, već pobijedio tamu koja ga zaklanja.

Američki katolici moraju umnožiti svoje molitve i moliti Gospodina za posebnu zaštitu predsjednika Sjedinjenih Država. Molim svećenike, posebno ovih dana, da recitiraju Egzorcizam protiv Sotone i otpadnika od anđela i da slave Zavjetnu misu Pro Defensione ab hostibus. S pouzdanjem zamolimo za intervenciju Blažene Djevice Marije, čijem Bezgrješnom Srcu posvećujemo Sjedinjene Američke Države i cijeli svijet”, Carlo Maria Viganò, nadbiskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.