Udala se princeza Eugenie, unuka kraljice Elizabete

Foto: Fah

Unuka kraljice Elizabete princeza Eugenie udala se u petak u kraljevskoj kapeli u dvorcu Windsoru za Jacka Brooksbanka uz nazočnost zvijezda i drugih članova kraljevske obitelji među kojima su bili i princ Harry i njegova supruga Meghan koji su se na istom mjestu vjenčali u svibnju.

Eugenie (28) mlađa kći trećeg djeteta kraljice Elizabete princa Andrewa rođena je u njegovu braku sa sada bivšom suprugom Sarah Ferguson, vojvotkinjom od Yorka.

Eugenie se udala za četiri godine starijeg Brooksbanka u kapeli iz 15. stoljeća.

Vjenčanju su nazočili i 92-godišnja kraljica i njezin suprug Philip (97) koji se povukao sa svih službenih dužnosti. Među uzvanicima na vjenčanju su bile i holivudske zvijezde Liv Tyler i Demi Moore, modeli Kate Moss i Naomi Campbell te pjevačica Ellie Goulding.

Uzvanice su morale hvatati svoje šešire dok je snažni vjetar ugrožavao njihove toalete a jedan od paževa sapleo se penjući se uz stepenice kapele.

Vjenčanicu koju je nosila Eugenie dizajnirali su Peter Pilotto i Christopher De Vos s otvorenim leđima kako bi se vidjeli ožiljci od operacije iz djetinjstva. Do oltara ju je dopratio otac princ Andrew.

“Ovo je obiteljsko vjenčanje”, kazao je nešto ranije Andrew. “Bit će nešto više osoba nego što ih bude na drugim vječanjima i nešto više nego na Harryjevu vjenčanju no Eugenie i Jack su takvi – imaju toliko prijatelja pa im treba crkva u koju svi stanu”, kazao je za ITV.

Vjenčanju jedino nije nazočila Camilla, vojvotkinja od Cornwalla i supruga princa Charlesa koja je imala obveze u Škotskoj.

Djeca princa Williama princeza Charlotte (3) i princ George (5) bili su u pratnji mladenke.

Nakon vjenčanja kraljica priređuje prijem za uzvanike u dvorcu Windsoru.

Eugenie radi kao direktorica u londonskoj umjetničkoj galeriji Hauser & Wirth a Brooksbank trgovac je vinima i europski predstavnik Casamigos Tequile koju je osnovao američki glumac George Clooney.

Par se upoznao 2010. u švicarskom skijalištu Verbier.

Izvor: Hina/nb