Povlače se ALPHA STRONG tablete Indonezijskog proizvođača: Sadrže nedopuštene sastojke

Foto: Fah

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da se s tržišta povlači dodatak prehrani ALPHA STRONG tablete od 340mg, Indonezijskog proizvođača, u blister pakiranju s dvije tablete, zbog prisutnosti nedopuštenih tvari sildenafila i tadalafila u proizvodu.

ALPHA STRONG tablete 340mg koje se povlače su – LOT broja ASTL 29, najbolje upotrijebiti do 05/2022. i LOT broja ASTL 21, najbolje upotrijebiti do 04/2022.

Iz Ministarstva ističu da prisutnost sildenafila i tadalafila nije dopuštena u proizvodima koji su odobreni kao dodaci prehrani.

Proizvođač ALPHA STRONG tablete 340mg je DAYA SAPTA TOENGGAL Co. Ltd., Indonezija, a stavljaju ga na tržište Terra – Lab d.o.o., Zagreb i Elysium pharma d.o.o., Zagreb.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na web stranici

Sidenafil, ima neke neželjene nuspojave, a najčešće su glavobolja, ubrzan rad srca, crvenilo lica i blago zamućen vid. One nisu neizbježne i ne javljaju se uvijek i kod svakoga te variraju u svom intenzitetu.

Tadalafil pripada skupini lijekova koji se nazivaju inhibitorima fosfodiesteraze tipa 5. Također može uzrokovati bol u prsima, probleme s vidom i alergisjke reakcije.

 

Izvor: narod.hr/hina