(FOTO) Predstavljena knjiga Tihomira Dujmovića “Hrvatske novinarske tragedije 1945. – 1995.” u Osijeku

Foto: post.hr

Nakon Zagreba, Splita i Kaštela, Osječanima je sinoć novu knjigu „Hrvatske novinarke tragedije 1945. – 1995.“ predstavio autor Tihomir Dujmović, piše post.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Knjiga se temelji na knjizi Josipa Grbelje koji je prvi pisao o stradavanju novinara za vrijeme NDH. Dobrim dijelom to su i ovdje njegovi podaci i to je početak jednog istraživanja, jednog suočavanja s prošlošću o kojoj ne znamo na žalost ništa.“- kazao je Dujmović.

Novinar, publicist i tv voditelj Dujmović, prvi je put u novoj knjizi poimence nabrojao sve novinare stradale za vrijeme komunizma u Hrvatskoj. U knjizi govori o tretmanu koji su imali hrvatski novinari od 1945. godine pa sve do 1995. naglašavajući kako je u Hrvatskoj više novinara ubijeno, protjerano iz Hrvatske, sudski gonjeno ili im je zabranjen rad nego bilo gdje u svijetu.
Kazališni i televizijski glumac Vinko Kraljević, saborski zastupnik Ivan Anušić, ali i brojni Osječani s pažnjom su slušali Dujmovićevo izlaganje, a nakon promocije se tražila i knjiga više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.