Ivona Juka: Demanti na optužbe Hrvoja Hribara iznesenih u Nedjeljom u 2

Foto: Snimka zaslona

U cijelosti prenosimo priopćenje za medije redateljice Ivone Juka povodom jučerašnjeg gostovanja donedavnog ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara u emisiji Nedjeljom u 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hribar optužio Hasanbegovića i Juku, a nalaz revizije nazvao “tendenzicioznim, neprincipijelnim, cenzorskim i zastrašujućim”

“Ovim putem šaljemo demanti na niz teških optužbi i laži koje je bivši ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar iznio na račun Ivone Juka i produkcije 4 film u jučerašnjoj emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u. Navedene laži znatno štete ugledu nagrađivane redateljice, ali i ugledu i budućim poslovima produkcijske kuće 4 film.

Hrvoje Hribar navodi kako je HAVC Ivoni Juka i njenoj tvrtki odobrio sredstva u različitim kategorijama. Ono što gospodin Hribar nije spomenuo jest da unatoč svjetskim uspjesima filma Ti mene nosiš i najvećoj distribuciji jednog hrvatskog filma putem Netflixa, njezin novi projekt već je dva puta odbijen na natječaju za poticanje proizvodnje. S obzirom da redateljica i producent imaju pravo na službeno objašnjenje o razlozima odbijanja projekta, još prošlo ljeto je 4 film uputio službeni zahtjev za očitovanjem umjetničkih savjetnika Deana Šoše i Dalibora Matanića. Obrazloženje Deana Šoše 4 film primio je nakon uručene požurnice, dok do današnjeg dana, nakon 4 uručena zahtjeva, produkcija nikada nije zaprimila službeno obrazloženje umjetničkog savjetnika Dalibora Matanića. Ovo je samo jedan od primjera netransparentnosti rada HAVC-a na koje upozoravamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Referirajući se na izjavu Hrvoja Hribara, želimo istaknuti kako Ivona Juka nikada nije bila u zatvoru u Dublinu ili nekom drugom zatvoru u Irskoj. Samim time, nije nikada kontaktirala Hrvoja Hribara i molila ga da ju „izvuče“ iz takve situacije niti je odvjetnik Hrvoja Hribara na takav ili ikakav sličan način intervenirao u pomoć Ivoni Juka.

Naglašavamo kako Ivona Juka ne pati od napada agresije niti ijednog psihičkog poremećaja.

4 film produkcija šokirana je količinom laži koju je Hrvoje Hribar iznio za vrijeme emisije Nedjeljom u 2. Takvo namjerno blaćenje ugleda i časti nedopustivo je i zaslužuje svaku osudu. Osim svega navedenog, oštro osuđujemo i seksističke i šovinističke izjave koje je Hrvoje Hribar izrekao o Ivoni i Aniti Juka. Sve optužbe iznesene na račun Ivone Juka zapravo su jeftini pokušaj diskreditiranja jedne od rijetkih osoba koja otvoreno progovara o nizu nezakonitih radnji sada bivšeg ravnatelja HAVC-a, Hrvoja Hribara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim putem, Ivona Juka i Anita Juka najavljuju podizanje tužbe zbog klevete i seksističkih izjava gospodina Hrvoja Hribara.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.