Kako funkcionira? Na utakmici Italija-Francuska korištena video tehnologija kao pomoć sucima!

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali na prijateljskoj utakmici u Bariju, između Italije i Francuske, koju su Francuzi dobili 3:1,  korištena je i video tehnologija kao pomoć sucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon nedavnog testiranja na američkim travnjacima u nižoj ligi, video-pomoćnik (Video assistant referee (VAR)) testiran je i na prijateljskoj utakmici Italije i Francuske na stadionu Svetog Nikole u Bariju, pokus je prema općoj ocjeni nazočnih, ali i onih koji promatraju kako testiranja idu, bio više nego uspješan. Može se s velikom sigurnošću reći da će u vrlo skoroj budućnosti na velikim natjecanjima ova tehnologija biti uvedena kao obvezna, što je dobro, s obzirom na ipak previše pogrešaka sudaca koji onda dolaze na udar medija, navijača, igrača, trenera… Očekuje se uvođenje video pomoćnika na Svjetskom prvenstvu u Rusiji za manje od dvije godine.

Podsjetimo, na Euru prije dva mjeseca u Francuskoj korištena je gol tehnologija, dakle, tehnologija koja je bilježila je li lopta upućena prema mreži cijelim obujmom prošla gol liniju te je to onda dojavljivala sucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da video s utakmice u Bariju, a koji pokazuje kako funkcionira spomenuta tehnologija, još uvijek nije dostupan, pogledajte kako je to funkcioniralo u Americi. Uostalom, sve je to po istom principu. Vidite jednom, sve ste vidjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.