Ivan Rakitić najbolji hrvatski nogometaš u izboru Večernjeg lista

Zagreb, 08.10.2015 - Dodjela nagrade za nogometaša godine u izboru Veèernjeg lista u prostorima Zavoda za djeèju onkologiju i hematologiju Djeèje bolnice Zagreb. Na slici nogometaš godine Ivan Rakitiæ, predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Ante Èaèiæ. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić je u 2015. godini u dresu Barcelone osvojio trostruku krunu i postigao vodeći pogodak u finalu Lige prvaka, a u četvrtak je njegova vitirina s trofejima postala bogatija na naslov najboljeg nogometaša Hrvatske u 44. izboru Večernjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izboru žirija kojeg je činilo 11 bivših reprezentativaca Rakitić je osvojio 105 bodova, 20 više od drugoplasiranog suigrača iz reprezentacije i igrača milanskog Intera Ivana Perišića, dok je treći s 80 bodova bio član Real Madrida Luka Modrić.

Rakitiću je ovo prvi trijumf u Večernjakovom izboru, a u četvrtak mu je statuu “Pobjednik”, rad akademskog kipara Stipe Sikirice, na prigodnoj svečanosti u organiziranoj u prostorijama Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb, predao glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. Nagrada od ove godine nosi ime Darka Draženovića, preminulog istaknutog sportskog novinara i dugogodišnjeg urednika sportske rubrike Večernjeg lista, koji je bio njezin inicijator 1972. godine, kad je prvi put dodijeljena.

Rekorder izbora je današnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker koji je čak šest puta osvajao statuu “Pobjednik”, a došao je i u četvrtak čestitati Rakitiću na njegovom prvom izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znam da će mi biti teško dostići našeg predsjednika. Jedino što mogu reći da će mi ovo biti još veća motivacija da ostvarim sve postavljene ciljene. Hvala Večernjem listu i svim ekspertima koji su glasali za mene. Dat ćemo sve od sebe da već u subotu vratimo vjeru i ljubav prema našoj reprezentaciji. Nadam se da će svi navijači koji su uz nas biti ponosni”, rekao je Rakitić u svojoj zahvali.

Osim predsjednika HNS-a svečanosti je nazočio i izbornik reprezentacije Ante Čačić, a djecu i sve uzvanike kratkim su igrokazom razveselili članovi udruge Crveni nosovi, a djeca su, osim fotografija s laureatom dobila prigodne darove Večernjeg lista i lopte HNS-a s potpisima svih reprezentativaca.

Osim Ivana Rakitića, Večernjak je nagradio i mladog nogometaša zagrebačkog Dinama Antu Ćorića koji je s 35 bodova slavio u kategoriji Nada godine ispred dvojice igrača Hajduka, Andrije Balića (29 bodova) i Nikole Vlašića (26 bodova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.