Isprobajte kremasti čokoladni užitak koji će vas oboriti s nogu! Ukusna kombinacija čokolade, keksa, pudinga i krokanta od lješnjaka oduševit će i najzahtjevnija nepca. I sve to – bez pečenja.
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Podloga od keksa i lješnjaka
120 g mljevenog keksa
80 g sjeckanih lješnjaka
50 g čokolade
70 g maslaca
Čokoladna krema
1 l mlijeka
100 g šećera
3 pudinga od čokolade
100 g mliječne čokolade
250 g mascarpone sira
Dekoracija
krokant od lješnjaka
Priprema
Lješnjake kratko tostirajte u pećnici, ostavite ih da se malo ohlade na sobnoj temperaturi pa ih pomiješajte s mljevenim keksima.
Čokoladu i maslac otopite na laganoj vatri, kratko ohladite pa pomiješajte s lješnjacima i keksima. Smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa za torte (26 cm) i lagano utisnite.
Za pripremu kreme puding od čokolade razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. U vrući, tek kuhani puding ubacite čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Puding malo ohladite, a zatim umiješajte mascarpone sir.
Čokoladnu smjesu izlijte preko podloge od keksa i lješnjaka i lijepo zagladite. Tortu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Kada se torta dovoljno ohladi i očvrsne, pažljivo ju odvojite od obruča kalupa i ukrasite krokantom od lješnjaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.