Ante Miše: ‘Mnogo naših igrača nije u natjecateljskoj formi, ali nije to nikakva izlika’

Foto: HNS

Ante Miše prokomentirao je za ‘Slobodnu‘ poraz Hrvatske na gostovanju u Portugalu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasluženo smo izgubili, a moglo je biti i uvjerljivije. Očigledno je da se osjetio izostanak naših najboljih igrača. Proba s igračima koji su budućnost naše reprezentacije nije uspjela. Puno je bilo problema. Od početka smo stajali daleko od igrača i ostavljali puno prostora između naše zadnje i srednje linije, što su Portugalci koristili. Felix je igrao nekakvog skrivenog centarfora, stalno je bio slobodan, a Jota je odigrao kao da iza sebe ima milijun utakmica za reprezentaciju. Top klasa.

U veznom redu imali smo manjak igrača, nismo mogli zaustaviti njihove veznjake, a naši bekovi nisu mogli čuvati njihove bekove Guerreira Cancela. Njihova su krila ulazila u sredinu i tako otvarala prostor njima dvojici. To smo trebali prepoznati, a isto tako su i stoperi trebali pomoći bekovima.

Ispadali smo naivni. Svaka njihova lažna kretnja, okomit sprint i lopta u dubinu stvarali su nam problem. Ako već nije bilo druge opcije, mogli smo se vratiti i napraviti dva bloka, ne dozvoliti im taj međuprostor, a ne ostajati previsoko. Previše smo početničkih grešaka napravili, a Portugalci su bili brži, agresivniji… Očitali su nam lekciju i 0:1 je nakon prvog poluvremena bio dobar rezultat za nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković je imao par sjajnih obrana, ali je na kraju djelomično kriv za prvi i treći gol. Tek kad smo uveli Brozovića uspostavili smo ravnotežu u sredini, a uz Petkovića i Perišića dobili smo veću kvalitetu prema naprijed pa je to izgledalo bolje. Tada je i Rebić bio slobodniji, pa je i namjestio gol Petkoviću. Šteta četvrtog gola koji smo primili. Predaleko smo stajali od igrača, kao i u prvom poluvremenu u onoj situaciji kad nas je spasio Livaković.

Problem je i desni bek. Jedvaj je puno puta odigrao jako dobro, ali ovaj put nije. On je prvenstveno stoper pa nije ni njemu jednostavno. Izuzev Vrsaljka koji je dugo bio ozlijeđen na toj poziciji nemamo tako kvalitetnu zamjenu. Mnogo naših igrača nije u natjecateljskoj formi, ali nije to nikakva izlika. Nisu ni Portugalci, no očito je kako je nama ta pauza više škodila.

Ali, ‘ajmo biti nježni. Prva je utakmica pa nemojmo biti toliko negativni. Stanimo na loptu. Siguran sam da će stožer analizirati što nije valjalo i da ćemo već protiv Francuske izgledati bolje. Moramo, pogotovo zato što nam stiže Mbappe koji je klasa iznad portugalskih napadača. Za očekivati je kako će od prve minute krenuti Perišić i Brozović. S njima dvojicom, kao i s Modrićem, i dvoboj s Portugalom sigurno bi drukčije izgledao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.