Evo ideje za blagdanski stol- pripremite Pavlovu u obliku božićnog vijenca. Sočnu i finu pavlovu poslužite s kremom od vanilije i naranče te preljevom od šumskog voća, preporuča Slatki svijet koji donosi recept.
Sastojci
Vijenac od bjelanjaka
4 bjelanjka
100 g šećera
2 vanilin šećera
Chantilly krema s narančom
200 ml slatkog vrhnja
1 žličica arome vanilije
naribana korica 1/2 naranče
Preljev od šumskog voća
200 g zamrznutog šumskog voća
100 g šećera
1 žlica gustina
Dekoracija
sjeckane pistacije
ribizli ili bobice nara
Priprema
Bjelanjke izmiksajte u snijeg, a zatim ih uz postupno dodavanje šećera nastavite miksati dok ne dobijete gusti, čvrsti snijeg.
Veliki lim za pečenje obložite masnim papirom. Zatim uzimajte hrpice snijega od bjelanjaka i stavljate ih u obliku kruga na papir. Pavlovu pecite, odnosno sušite otprilike sati i pol na temperaturi od 100°C do 120°C.
Ohlađenu pavlovu premažite kremom. Za pripremu kreme slatko vrhnje izmiksajte uz dodatak arome vanilije i korice naranče. Vijenac od bjelanjaka ukrasite sjeckanim pistacijama te nekim crvenim bobičastim voćem – ribizlima, narom, malinama…
Božićni vijenac od bjelanjaka poslužite uz preljev od šumskog voća. Zamrznuto šumsko voće kuhajte sa šećerom dok se ne otopi, a zatim umiješajte gustin koji ste razmutili s malo vode.
Tekst se nastavlja ispod oglasa