Cheesecake bez pečenja – pravi ljetni desert

Foto: snimka zaslona

Recept za odličan cheesecake bez pečenja kojeg morate imate donosi Slatki svijet. Pogledajte kako se brzo i jednostavno priprema ova popularna torta od sira.

Sastojci

Podloga od keksa

450 g mljevenog keksa (Čajni kolutići, Petit Beurre i sl.)
200 g maslaca
2 žlice mlijeka
1 žlica meda

Nadjev od sira

500 ml slatkog vrhnja
400 g krem sira
200 g kiselog vrhnja
6 žlica šećera u prahu
2 vanilin šećera
sok od ½ limuna
1 želatina u prahu

Priprema

Maslac, mlijeko i med otopite na laganoj vatri pa pomiješajte s mljevenim keksima. Kada se svi sastojci sjedine kekse prebacite u kalup za torte (26-28 cm). Prije nego što stavite kekse dno kalupa namastite maslacem, a rubove obložite papirom za pečenje.

Kekse rukama ili žlicom ravnomjerno utisnite na dno kalupa. Podlogu od keksa spremite u zamrzivač dok pripremate kremu.

Želatinu namočite u malo vode i ostavite da nabubri. Krem sir i kiselo vrhnje izmiksajte sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i limunovim sokom. Dodajte otopljenu želatinu pa sve još kratko izmiksajte da se želatina sjedini sa svim sastojcima.

Slatko vrhnje izmiksajte do pola pa dodajte pripremljenu kremu od sira i kiselog vrhnja i sve još malo izmiksajte, tako da dobijete kompaktnu kremu.

Kremu od sira nanesite na podlogu od keksa i zagladite površinu torte. Cheesecake prije posluživanja ostavite u hladnjaku nekoliko sati da krema ohladi i očvrsne.

Slatki savjet

Cheesecake možete dodatno obogatiti tako da u kremu umiješate malo svježeg voća, primjerice maline ili kupine!

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com