Želite li se hraniti zdravo probajte ovaj zdravi obrok.
POVRĆE S POSNIM PLJESKAVICAMA
Povrće
1 srednji patlidžan
4 krumpira
2 mrkve
500 g mahuna
1 žličica slatke paprika u prahu
1 žličica cesnjaka u prahu
himalajska sol
papar
pola zličice kurkume
Pljeskavice
šalica (2 dl) ječma
šalica zobenih pahuljica
srednja glavica luka
2 jaja
1 žličica sušenog peršina
himalajska sol
papar
1 žličica slatke paprike u prahu
1 žličica kurkume
pola žličice češnjaka u prahu
10 dkg sira goude
Povrće narezati na komadiće ,uliti malo vode i maslinovog ulja ,dodati sve zacine i ostaviti da se kuha.
U smjesu za pljeskavice staviti prethodno na laganoj vatri usitnjen luk, skuhani ječam, natopljene zobene pahuljice, jaja,i začine. Sve pomiješati i napraviti pljeskavice. Na pljeskavice staviti listiće sira goude. Pljeskavice peći na papiru za pečenje na 200 stupnjeva 30 minuta, dok sir ne porumeni.
Poslužiti uz to zelenu salatu.
Vrijeme pripreme :45 minuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa