Hranite se zdravo: Probajte povrće s posnim pljeskavicama

Želite li se hraniti zdravo probajte ovaj zdravi obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POVRĆE S POSNIM PLJESKAVICAMA

Povrće

1 srednji patlidžan
4 krumpira
2 mrkve
500 g mahuna
1 žličica slatke paprika u prahu
1 žličica cesnjaka u prahu
himalajska sol
papar
pola zličice kurkume

Pljeskavice
šalica (2 dl) ječma
šalica zobenih pahuljica
srednja glavica luka
2 jaja
1 žličica sušenog peršina
himalajska sol
papar
1 žličica slatke paprike u prahu
1 žličica kurkume
pola žličice češnjaka u prahu
10 dkg sira goude

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povrće narezati na komadiće ,uliti malo vode i maslinovog ulja ,dodati sve zacine i ostaviti da se kuha.

U smjesu za pljeskavice staviti prethodno na laganoj vatri usitnjen luk, skuhani ječam, natopljene zobene pahuljice, jaja,i začine. Sve pomiješati i napraviti pljeskavice. Na pljeskavice staviti listiće sira goude. Pljeskavice peći na papiru za pečenje na 200 stupnjeva 30 minuta, dok sir ne porumeni.

Poslužiti uz to zelenu salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme pripreme :45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.