Idealan sezonski desert: Panna Cotta s jagodama

panna
Slatki svijet
Panna Cotta je talijanski desert spravljen od tek nekoliko jednostavnih sastojaka kao što je i većina talijanskih ukusnih jela. Njena priprema ne zahtjeva niti puno vremena niti posebno kulinarsko iskustvo. Zato je vrlo česta kremasta i osvježavajuća poslastica u mnogim svakodnevnim ali i svečanim prilikama. Recept vam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Za Panna Cottu:
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 3 dl mlijeka
  • 100 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 vrećica želatine
  • prstohvat soli
Za preljev od jagoda:
  • 200 g jagoda
  • cca 3 dl vode
  • 2 žlice šećera
  • 1 vrećica preljeva za torte

Priprema

Želatinu pripremite prema uputama na vrećici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu stavite slatko vhnje, mlijeko, šećer i ekstrakt vanilije. Sve skupa zakuhajte do vrenja ali neka ne prokuha. Dodajte želatinu i miješajte smjesu dok se želatina ne otopi. Dodajte samo prstohvat soli.

Posude u koje ćete staviti panna cottu isperite hladnom vodom i ulijte smjesu tako da vam do ruba ostane još mjesta za preljev. Stavite hladiti nekoliko sati,najbolje preko noći.
Za preljev umutite očišćene i oprane jagode štapnim mikserom, dodajte još toliko vode da smjesa ukupno ima 5 dl.

Preljev za torte pripremite prema uputama na vrećici, dodajte u tekućinu s jagodama i promiješajte. Pričekajte minutu da se smjesa ohladi i žlicom je rasporedite po ohlađenoj panna cotti. Dekorirajte po želji, još kratko rashladite i vaša poslastica je spremna za degustaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Panna Cottu možete servirati na ovaj način u keramičkoj odnosno staklenoj zdjelici ili čaši ali je isto tako možete istresti na tanjur (nožem je oprezno odvojite od kalupa) pa na nju rasporediti preljev ili  pasirano voće.

Kako god, užitak je zagarantiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.