Klasik na malo drugačiji način… Umjesto s podlogom od keksa, isprobajte Cheesecake tortu sa sočnim biskvitom od mrkve! – preporuča Slatki svijet donoseći recept za ovu primamljivu tortu.
Sastojci
Biskvit s mrkvom
2 jaja
100 g šećera
100 ml ulja
150 g sitno ribane mrkve
130 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
½ žličice cimeta
prstohvat soli
Nadjev od sira
1 kg svježeg sira / skute
3 jaja
2 vanilin šećera
100 g šećera
2 žlice limunovog soka
naribana korica ½ limuna
30 g gustina
Ostalo
400 g milerama
2 žlice šećera
Priprema
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. Smjesu još kratko izmiksajte, a zatim umiješajte sitno naribanu mrkvu. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm). Dno kalupa svakako obložite masnim papirom. Biskvit pecite 15-ak minuta na temperaturi od 180º C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Biskvit ohladite na sobnu temperaturu, a zatim preko njega izlijte nadjev od sira. Jaja izmiksajte sa šećerom. Zatim dodajte sve ostale sastojke pa miksajte još malo dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Cheesecake pecite u parnoj kupelji 30 minuta na 170º C. Kako biste dobili efekt parne kupelji na dno pećnice stavite zdjelu ili lim s vodom. Mileram izmutite sa šećerom i premažite ga preko pečenog Cheesecakea. Cheesecake vratite na 5 minuta u ugašenu pećnicu. Nakon toga ohladite ga na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku preko noći.
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/slatkisvijet.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.