Drobljenac iz pećnice! Mutvara od brašna i jabuka starinski je recept za popularni drobljenac pripremljen na malo drugačiji način, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
250 g glatkog brašna
250 ml mlijeka
2 jabuke
2 jaja
2 žlice šećera
2 žlice maslaca
malo naribane limunove korice
prstohvat soli
Priprema
Brašno pomiješajte sa šećerom pa dodajte razmućene žutanjke i postupno dodajte mlijeko. Smjesu dobro izmiješajte tako da nebude grudica pa dodajte grožđice i limunovu koricu. Na kraju umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.Manji lim za pečenje premažite s maslacem pa izlijte pripremljenu smjesu. Mutvaru pecite 30 minuta na temperaturi od 180 ºC, dok ne poprimi zlatno žutu boju. Pečenu mutvaru izrežite na male kockice, dodajte još malo maslaca i pustite da se još kratko zapeče. Toplu mutvaru posipajte s malo šećera u prahu i cimeta i poslužite se.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.