Nedjelja, 23 veljače, 2025
10.5 C
Zagreb
Pratite nas:

Jednostavan, a ukusan: Aromatični kolač s čokoladom i lješnjacima

Podijeli

Podijeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sočan čokoladni kolač s lješnjacima – jednostavan za pripremu, a jako ukusan! U ovo predbožićno vrijeme u kolač obavezno dodajte začine za medenjake i cimet zbog kojih će ovaj kolač biti još ukusniji.

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci
Sastojci za biskvit
  • 4 jaja
  • 120 g smeđeg šećera
  • 160 g maslaca
  • 160 g čokolade
  • 65 g glatkog brašna
  • 60 g mljevenih lješnjaka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žlica začina za medenjake
  • ½ žličice cimeta
Čokoladna glazura
  • 100 g čokolade
  • 2 žlice ulja
Priprema

Lješnjake kratko tostirajte na tavici ili u pećnici, ohladite ih i sameljite.

Čokoladu i maslac otopite na pari pa ostavite sa strane.

Jaja i šećer miksajte 4-5 minuta dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i maslac.

Na kraju lagano umiješajte sve suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, mljevene lješnjake te začine, cimet i začin za medenjake.

Smjesu za kolač izlijte u manji kalup. Ja sam ga pekla u Zenker kalupu koji mi je idealan za ovakve manje kolače. Kolač pecite 30-tak minuta na 170 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.

Kolač ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim ga prelijte otopljenom čokoladom u koju ste dodali 2 žlice ulja. Po želji kolač dodatno posipajte krupno sjeckanim lješnjacima, naravno prethodno tostiranim kako bi imali bogatiju aromu.

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Pročitaj više

Frendica.hr

Brza i fina juha od tri vrste luka

Ova juha odličan je izbor za borbu protiv prehlade i gripe!

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci