Ukusan i sočan popodnevni kolač, idealan uz kavu i druženje s dragim ljudima! Isprobajte već danas ovaj jednostavan recept sa samo nekoliko sastojaka! Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
220 g šećera
225 g maslaca sobne temperature
4 jaja sobne temperature
225 g glatkog brašna
½ paketića praška za pecivo
150 g čokoladnog namaza s lješnjacima (npr. Nutella)
Priprema
Šećer i maslac pjenasto izmiksajte. Dodajte jaja pa sve još kratko izmiksajte. Na kraju umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Izdvojite 1/3 pripremljene smjese i pomiješajte ju s čokoladnim namazom. Bilo bi dobro da je namaz sobne temperature ili malo zagrijan kako bi se lakše sjedinio sa smjesom.
Duguljasti kalup za pečenje (25×10 cm) obložite masnim papirom. Izlijte svjetlu smjesu, a preko nje tamnu smjesu. Nožem nježno izmiješajte dvije smjese tako da dobijete mramorni efekt. Kolač pecite 40-45 minuta na 180°C. Pred kraj pečenja čačkalicom ili testerom za biskvit provjerite je li pečen. Ohlađeni kolač po želji dodatno premažite s 2-3 žlice čokoladnog namaza i posipajte tostiranim krupno sjeckanim lješnjacima.