Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama!

Zagreb, 10.03.2024.- Izborna skupština GNK Dinamo. Velimir Zajec dolazi na skupštinu. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Od 12 sati na Skupštini GNK Dinama bira se novi predsjednik između dosadašnjeg prvog čovjeka kluba Mirka Barišića i kandidata liste “Dinamovo proljeće” Velimira Zajeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legenda “Modrih” Velimir Zajec (68) izabran je za novog predsjednika hrvatskog nogometnog prvaka Dinama na Skupštini kluba koja je u nedjelju održana na maksimirskom stadionu.

Od 60 članova na skupštini se pojavilo 52 zastupnika, a 31 glas dobio je Zajec, dok je njegov protukandidat Mirko Barišić, koji je vodio “Modre” od travnja 2000. godine kada je naslijedio Zlatka Canjugu, dobio 19 glasova. Dva člana bila su suzdržana.

Za pobjedu je trebalo skupiti većinu glasova, a da je kojim slučajem bilo izjednačeno, Skupština bi bila dužna sazvati nove izbore u roku od 60 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Bira se predsjednik Dinama: Što će se odviti nakon toga?

U startu je bilo jasno kako Zajecu nedostaje šest “ruku” s nominalno Barišićeve liste, na koncu se od Barišića odmetnulo nekoliko njih, što je bilo dovoljno za pobjedu.

U Maksimiru je bio tehnički direktor, financijski, pa sportski direktor i trener. Sada je postao predsjednik kluba.

Iako je Nikola Hanžel tražio odgodu Skupštine za 60 dana, taj prijedlog nije prošao na Izvršnom odboru i Skupština će se održati. Uz glasno odobravanje navijača stigao je i Velimir Zajec koji je kazao kako je uvjeren da imaju dovoljno ruku i da će pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik broj navijača okupio se podno stadiona prije Skupštine.

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.