Jednostavno i fino: kremasti biskvit “101 Dalmatinac”

Foto: slatkisvijet.hr

Jednostavno i fino! Isprobajte kremasti kolač sa zanimljvim dvobojnim biskvitom prekrivenim ukusnom puding kremom i šlagom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Svijetli biskvit

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5 bjelanjaka
70 g šećera
70 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
2 žlice ulja

Tamni biskvit

5 žutanjaka
70 g šećera
70 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
1 žlica kakaa u prahu
2 žlice ulja
100 ml mlijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preljev za biskvit

250 ml mlijeka
80 g šećera

Puding krema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom čokolade
100 g šećera
150 g margarina

Ostalo

300 ml slatkog vrhnja

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera. Kada se šećer otopi dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo pa kuhačom lagano izmiješajte smjesu da se svi sastojci sjedine.

Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao pa kuhačom lagano izmiješajte da se svi sastojci sjedine.

Kalup za pečenje (25×35 cm) namastite i pobrašnite pa stavljajte hrpice bijele smjese, a zatim sve lagano zalijte tamnom smjesom.

Biskvit pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 ºC.

Vrući kolač prelijte mlijekom kojeg ste prokuhali sa šećerom.

Za pripremu kreme prašak za puding razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. U mlaki puding dodajte pjenasto izmiksani margarin.

Kremu premažite preko ohlađenog biskvita, a zatim nanesite tučeno slatko vrhnje. Cijeli kolač ukrasite naribanom čokoladom i dobro ohladite prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.