Jednostavan kolač bez pečenja s keksima, kokosom i šlagom!
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci:
1, 6 l mlijeka
4 pudinga sa okusom slatkog vrhnja
200 g šećera
2 vanilin šećera
200 g bijele čokolade
100 g kokosa
500 g Petit Beurre keksa
400 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećer stavite u lonac da se zagrije. U vrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i kuhajte ga dok se ne zgusne. U vrući, tek kuhani puding dodajte razlomljenu bijelu čokoladu i miješajte kremu dok se čokolada ne otopi. Zatim umiješajte i kokos.
Dno velikog Zenker pravokutnog kalupa prekrijte jednim redom keksa. Preko keksa izlijte polovicu kreme i lijepu ju poravnajte. Na kremu posložite još jedan red keksa pa izlijte ostatak kreme i poravnajte. Preko kreme posložite još jedan red keksa.
Kolač spremite u hladnjak. Kada se dobro ohladi premažite ga tučenim slatkim vrhnjem, ukrasite kokosom i poslužite se!