Čokolada i prženi lješnjaci neodoljivo podsjećaju na Ferrero Rocher kuglice koje su mnogima omiljene. Isprobajte ovaj recept za zdravije čokoladne kuglice s lješnjacima bez dodatka bijelog šećera, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
130 g mljevenih lješnjaka
1 žličica kakaa u prahu
2 žlice Sunny Via agavinog sirupa
100 g tamne čokolade
prstohvat soli
20tak cijelih lješnjaka
50 g sjeckanih lješnjaka
Priprema
Lješnjake tostirajte u pećnici, oljuštite im kožicu te ostavite da se ohlade. Dio lješnjaka sameljite, dio sitno nasjeckajte, a 20tak komada ostavite cijelih.
Čokoladu otopite na pari. U otopljenu čokoladu dodajte Sunny Via agavin sirup, malo soli, kakaa i mljevene lješnjake. Ako vam se čini presuha dodajte 1-2 žličice vode kako bi se sastojci bolje povezali.
Spremite zdjelu u hladnjak da se smjesa stisne. Uzimajte komadiće dobro rashlađene smjese, u svaku utisnite jedan lješnjak i oblikujte kuglice. Svaku kuglicu uvaljajte u sitno nasjeckane lješnjake.
Tekst se nastavlja ispod oglasa