-->
Utorak, 14 siječnja, 2025
-0.1 C
Zagreb
Pratite nas:

Lagana i jednostavna torta s s jagodama i mascarpone sirom

Podijeli

Lagana i jednostavna torta s domaćim pireom od jagoda i kremom od jagoda, šlaga i mascarpone sira! Iznenadite već danas svoje ukućane ili goste ovim ukusnim desertom. Recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Biskvit
4 jaja
150 g šećera
2 vanilin šećera
6 žlica ulja
6 žlica vode
100 g glatkog brašna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pire od jagoda
500 g jagoda
5 žlica šećera
100 ml vode
40 g gustina

Ostalo
200 ml slatkog vrhnja
250 g mascarpone sira
2 žlice šećera u prahu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Jaja, šećer i vanilin šećer miksajte 2-3 minute dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu. Zatim dodajte ulje i toplu vodu. Na kraju u dva navrata dodajte prosijano brašno. Nakon svakog dodavanja smjesu za biskvit kratko izmiksajte.

Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte promjera 26 cm. Dno kalupa prethodno obložite papirom za pečenje. Biskvit pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180 °C.

Jagode i šećer stavite u lončić, poklopite i zagrijavajte na laganoj vatri. Kada se šećer otopi jagode će pustiti dosta svog soka (vode). Jagode kratko prokuhajte u svom soku, dok ne omekšaju, a zatim ih usitnite štapnim mikserom. U zdjelici razmutite gustin i vodu, dodajte pireu od jagoda i kuhajte sve još kratko dok se ne zgusne. Pripremljeni pire od jagoda premjestite u zdjelu i ostavite da se ohladi. Vrh prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađeni biskvit prerežite po pola tako da dobijete dva jednaka dijela. Prvi dio biskvita premažite tankim slojem pirea od jagoda, a ostatak pirea izmiksajte sa šlagom, mascarpone sirom i šećerom u prahu. Najprije čvrsto izmiksajte šlag (slatko vrhnje), zatim dodajte mascarpone i šećer u prahu. Sve kratko izmiksajte pa dodajte preostali pire od jagoda i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Preko prvog biskvita koji ste premazali pireom od jagoda stavite drugi biskvit, a zatim cijelu tortu premažite kremom od jagoda, šlaga i mascarpone sira.

Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati i spremna je za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Sadržaj članka

Pročitaj više

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci